Her yıl Ekşioğlu Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşen Ovit Şenlikleri bu yıl terör olayları nedeni ile şenlik formatından çıkartılarak tüm dünyaya mesaj olacak farklı bir formata taşınıyor.

Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl Ovit Yaylası'nda planlanan geleneksel Ovit Kar Şenlikleri'nde format değişikliğine gidilerek tüm dünyada artan terör olaylarına ve terörizme dikkat çekmek için ilginç bir rekor denemesi yapılacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Ovit Kar Şenliği'nde 450 çocuk ile kardan adam yapma rekoru kırılmıştı. Bu yıl ise geçmişte Almanya'nın Duisburg kentinde bin 144 kişi ile kırılan 'Dünya Halay Rekoru'nun bin 500 kişilik bir katılım ile kırılarak Almanya'nın elinden alınması için çalışılacak. Rekorun kırılması halinde tüm dünyaya terör ve terörizmle mücadelede ortak hareket etme çağrısı yapılacak. Ardından ise Rizeli ünlü sanatçı Davut Güloğlu etkinliğin manasına uygun türkülerin söyleneceği bir konser düzenleyecek.

Konuyla ilgili Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, düzenlenen yemekli toplantıda açıklamalarda bulundu. Ekşi, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri etkinlikleri bu yıl ülkemizde yaşanan terör olayları ve verilen şehitler dolayısı ile eğlence formatından çıkartarak, dünyanın dikkatini terörizme çekmek için farklı bir formata taşıdıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Rize Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, 'Ekşioğlu Vakfı bu organizasyonları 18 yıldır ilimizde gerçekleştiriyor. Kış etkinliği ise bu yıl 5. Kez gerçekleştirilecek. Dünyaya önemli bir mesaj verilecek olan bu etkinlikte bizde kamu kurumlarımız ile gerekli desteği vereceğiz. Böyle manalı bir organizasyonu tertipledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum' dedi.

Ekşioğlu Vakfı Danışmanı ve etkinlik organizatörü Necati Selvitop ise yaptığı açıklamada, 'Düzenleyeceğimiz etkinlikte 2015 yılı mart ayında Almanya'nın Duisburg kentinde bin 144 kişi ile kırılan dünya rekorunu bin 500 kişi ile kırarak, tüm dünyaya; kardeşlik, barış için 'ırkçılığa hayır, terörizme karşı hayır' mesajı vereceğiz. Dünyanın en kalabalık halay rekoru için yaptığımız başvuruyu Guinness kabul etti. Almanya ile görüşmelerimiz oldu. Amacımız rekorlarını ellerinden almak değil Avrupa'nın göbeğindeki Almanya'ya Ovit'ten teröre karşı tek yürek olduğumuzu göstermektir' dedi.

 

 
Editör: HABER MERKEZİ