İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde devam eden Osmanlıca kursunda öğrencilere 120 saatlik eğitim süresince okuma ve yazma öğretilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim Görevlisi Fazlı Zenbil, 43 öğrencinin kurs için kayıt yaptırdığını ve her kesimden vatandaşların kursa ilgi gösterdiğini söyledi.

Araştırmacıların, imamların, üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri ile serbest meslekte çalışan vatandaşlardan oluşan kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Zenbil, '120 saatlik kurs süresince Osmanlıca okuma ve yazma eğitimi vereceğiz. Bu dönem için kayıt olamayan kişilerin istekleri var. İkinci bir kurs dönemi başlatabiliriz.'' dedi.
 Osmanlı tarihine büyük ilgi duyduğunu ifade eden kursiyerlerden Ayşe Kavalcıoğlu ise, ''Osmanlıca dilini de öğrenmek istedim. Onun için kayıt yaptırdım. Son derece verimli bir kurs dönemi geçiriyoruz.'' diye konuştu. 

Dedesinin mezar taşını okuyamamanın üzüntü verici olduğunu kaydeden diğer bir kursiyer araştırmacı İbrahim Doğan ise, '600-700 yıllık tarihimiz tozlu raflarda duruyor. Her Türk gencinin Osmanlıca'yı bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tozlu raflardaki tarihimiz bir an önce okunmayı bekliyor. Bunun için herkes Osmanlıca'yı öğrenmelidir.' şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ