Osmanlı İlim Ahlak Ocakları Derneği tarafından Çayeli'nde iftar programı düzenlendi.

Çayeli’nde yeni kurulan ve sosyal faaliyetleri ile isminden söz ettirmeyi hedefleyen Osmanlı İlim Ahlak Ocakları Derneği düzenlediği iftar programında üyeleri ve öğrenciler ile bir araya geldi.

Yoğun bir ilginin yaşandığı iftar programında yemekler yenildikten sonra seminer düzenlendi. Seminerde Osmanlı tarihi ve medeniyeti Tarihçi Muhammet Güntepe tarafından anlatıldı. Güntepe, Osmanlı’nın zarafetini ile bilim ve sanata verdiği öneme dikkat çekti.

Program sonrası bir açıklama yapan Osmanlı İlim Ahlak Ocakları Derneği Başkanı Kasım Kuru, “İftar programımızın amacı derneğimizin asıl gayesi olan beraberliği ve kaynaşmayı sağlamaktır. Bu kapsamda bir arada olmak ve aynı sofrayı paylaşma duygusunu yaşamaktan mutlu olduk. Bu mübarek ayda ülkemizde ve ülkemiz dışında Doğu Türkistan’da Suriye’de ve dünyanın birçok yerinde zülüm altında olan oruçlarını tutmakta zorlanan Müslüman kardeşlerimiz sıkıntılarını da içimizde yaşıyoruz. Bu zulümlerin ve savaşların son bulması için dua ediyoruz. ” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ