İSLAM alemi 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı karşılamaya hazırlanırken, insanlar arasında da tatlı bir telaş başladı. İlk iftarın yapılacağı perşembe günü öncesi de kulüplerimizde de Ramazan öncesi bazı tedbirler alındı. Özelikle Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’da futbolcuların oruç tutmaları konusunda belirli kısıtlamalar yapılacak. Bu konudaki en hassas kulüp ise Trabzonspor. Galatasaray cephesi olaya daha sıcak bakarken, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta henüz belli bir tablo netleşmiş değil.

FENERBAHÇE

SARI lacivertli takımda Ramazan ayı öncesi durum belirsizliğini koruyor. Teknik direktör Arthur Zico, futbolcularıyla yapacağı toplantı sonrası, net tavrını belirleyecek. Geçmişte olduğu gibi Fenerbahçe’de idman saatlerinin iftar vakitlerine göre ayarlanması bekleniyor. Büyük ihtimalle oruç tutmak isteyen oyunculara bir engel getirilmeyecek.

GALATASARAY

KARL Heinz Feldkamp, kontrol edilemeyeceği için futbolculara oruç tutmayı yasaklamanın hiçbir anlam taşıyamayacağını söyledi. Kalli, 'Bazı yasakları koyup onu kontrol edemiyorsanız, bunun hiçbir anlamı yok. Bazen çocuklarınıza da bazı yasaklar koyarsınız ama odadan çıktığınız zaman ne yaptıklarını bilemezsiniz' dedi. Diğer takım taraftarları tarafından sürekli Fransız külübü Rumlar tarafından kuruldu diye eleştirilen Galatasaray'ın bu tavri manidar karşılandı.

BEŞİKTAŞ

TEKNİK direktör Ertuğrul Sağlam, Ramazan ayı nedeniyle bazı oyuncularının dini inançları gereği oruç tutabileceğini belirtti. Sağlam, 'Bu konuda ben kimseye kısıtlama getirmiyorum. Ancak, idmanları ve özellikle de maçlarda aksayan bir yön görürsem, duruma hemen el koyarım. Maçlardan önce de kesinlikle oruç tutturmam' diye konuştu.

TRABZONSPOR

BORDO mavili takımda Ramazan ayı gelmeden teknik direktör Ziya Doğan, kesin kararını açıkladı. Dün sabahki idmanının bitiminde oyuncularını bir araya toplayan Doğan, 'Sizinle Ramazan ayıyla ilgili kısa ve öz konuşacağım. Bu sezon oruç tutmak kesinlikle yasak. Bütün konsantrasyonunuzu maçlara vereceksiniz' diye konuştu.
hurriyet.com.
Editör: HABER MERKEZİ