22 Temmuz seçimlerinde MHP'ye oy verdiğini ancak cumhurbaşkanlığı seçimi ve türban konusundaki tavrı nedeniyle pişman olduğunu defalarca yazan Hıncal Uluç, Bahçeli'yi AKP'nin dümen suyuna girmekle suçlamıştı. Uluç'a cevap partinin yayın organı olam Ortadoğu gazetesinde Yıldıray Çiçek imzası ile yayınlanan yazıyla verildi.

İşte Uluç'u 'magazin yazarı' ve 'güzellik yarışması jürisi' olarak tanımlayan yazıda Hıncal Uluç'a verilen cevap:

'Geçtiğimiz günlerde Hıncal Uluç Sabah gazetesindeki köşesinde 'Devlet Bahçeli ve onun örtülü AKP'si' başlıklı bir yazı kaleme almış. Cehaletin en kötüsü cahil olduğunu bilmemektir. Magazin dünyasının önemli simalarından Hıncal Uluç, hiç bir bilgisi ve ilgisi olmayan bir alanda, üstelik de MHP'yi diline dolayarak, cehaletinin yanında seviyesizliğin de zirvede olduğu bir yazı kaleme almış...

... Çokbilmişlik uzmanı Hıncal Uluç, MHP'nin politikalarını 'manken-defile yazarı' bakış açısı ile değerlendirmiş olmalı ki, 3 Kasım 2002 seçimlerine giden ve 22 Temmuz seçimleri sonrası gelişmleri bir türlü görememektedir. Futbolda, modada, en güzel bacakta, mankende, en güzel hayvanda, içkide, küçük dilini göstererek gülmekte ve bilimum alanlarda uzman olan(!) Hıncal Uluç, siyasette de uzmanlığa soyunmuş. Lakin MHP yorumları ile çuvallamış.'  diyen Çiçek, 3 Kasım seçimlerine giden süreci ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP'nin seçim öncesi beyanlarında verdiği sözü hatırlattıktan sonra, türban konusundaki MHP'nin politikasını Uluç'a şu şekide anlatıyor:

'Hıncal Uluç, 'Bahçeli şimdi de sıkmabaş konusunda AKP'nin dümen suyunda gidiyor...' cümlesi ile türban konularına müdahil olmayı ihmal etmemiş.

Hıncal Uluç, MHP milliyetçi-muhafazakar bir partidir... MHP'yi 'neden CHP gibi davranmıyor' diyenlere Allah akıl fikir versin, ne diyelim. Sen bu ülkede, jüri üyesi olduğun yarışmada, dereceye giren manken kızların 'sizin yanınızda dizlerim titriyor' (Ece Gürsel) demesi üzerine, 'Gerçekten titriyor mu, bir bakayım' diye eteklerini kaldırıp kontrol etme özgürlüğünü yaşıyorsan, başörtüsü yüzünden eğitim hakkı alamayanlar da eğitim alma özgürlüğü yaşamalıdır. Değil mi Hıncal uluç?

Hıncal Uluç, mankenlerle, defilelerle bu kadar uğraşmak yerine, keşke şu bilgi birikimini siyasetin gerçekleri için kullansaydı ve böylece o gerçeklerden haberdar olur, en azından son seçimlerde oy verdiğini iddia ettiği MHP'yi yakından tanımış olurdu...'   
 
Ortadoğu 
Editör: HABER MERKEZİ