Bir süre önce açılan Giresun-Ordu Havaalanı'ndaki uçak sefer iptalleri ile aksaklıklar yaşanıyor. Yolcular tepkili. DHMİ yeni sistem kurulunca sorunların biteceğini açıkladı.

Bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Giresun-Ordu Havaalanı'nda kurulmayan iniş sistemi yüzünden uçak seferinde aksamalar yaşanıyor. Seferlerdeki iptaller ve aksaklıklar yolcuları isyan ettirdi. DHMİ'den yaşanan sorunlala ilgili açıklama geldi.

EROĞAN'LA DAVUTOĞLU AÇTI

Türkiye'nin ilk deniz Havalimanı, 22 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi olarak hizmete açıldı. Gün içinde beş uçağın havalimanına inmesi planlandı. Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci,Avrupa'nın ve Türkiye'nin ise ilk havalimanı.

SEFERLER İPTAL OLUYOR

Havalimanında, aletli İniş Sistemi (ILS) ve bu sisteme ilave olarak VOR ünitesi (çok yönlü radyo seyrüsefer istikamet cihazı) yok. Bu sistemler pilot müdahalesi olmadan uçağın inmesini sağlıyor. Bu cihazların eksikliği nedeniyle uçuşlarda aksamalar meydana geliyor.

YOLCULAR TEPKİLİ

Yolcu yoğunluğuna rağmen uçak seferlerinin iptali veya buraya iniş yapacak uçakların en yakın havaalanlarına iniş gerçekleştirmesi yolcuların tepkisine neden olurken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, seyrüsefer için gerekli sistemlerin var olduğu ancak daha kapsamlı sistemlerin kurulacağı belirtildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Açıklamada, 'Ordu-Giresun Havaalanı'nın kullanımı açısından gerekli olan sistem kurulmuştur. Seyrüsefer için diğer havaalanlarında bulunan sistemlerle aynı sitemdir.

'YENİ SİSTEM KURULACAK'

Ancak bunun yanı sıra sis gibi hava şartlarına rağmen iniş ve kalkışlarda da sorun yaşanmayacak Aletli İniş Sistemi (ILS) ve bu sisteme ilave olarak VOR ünitesi (çok yönlü radyo seyrüsefer istikamet cihazı) kurulacaktır. Bu sistemler sayesinde uçakların hiçbirpilot müdahalesi olmaksızın bile havalimanına inmesi mümkün olacak' denildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ