Perşembe günü saat 14.53’te gösterime giren bir film vardı. Türk sinema tarihinin en büyük bütçeye sahip, Hollywood kalitesinde bir film. Evet doğru tahmin ettiniz bahsettiğim film Fetih 1453. Şimdi ne alaka diyeceksiniz bu maç yazısı kültür sanat yazısı mı ki filmden bahsediyorsun. Orası öyle ama orda ki hikâye ile bizim hikayemiz bir birine o kadar benziyor ki. İstanbul un fethi Osmanlı için bir var oluş mücadelesiydi. Eğer İstanbul feth edilmesiydi beklide bu kadar şanlı bir Osmanlı tarihimiz olmayabilirdi. Tıpkı bizim durumumuz gibi, belki de bu galibiyet bizim geriye dönüşümüzün başlangıcı olacak kim bilir? Gemileri Kasımpaşa sırtlarından Haliç’e karadan indirten Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp, başka bir çağı açacak İstanbul’un fethini gerçekleştiriyordu.
Hatta sadece bu maçlık değil İstanbul’da ki Rizelilerin İstanbul’la Rize yi çağrıştıran 1453 rakamını ne kadar sevdiğini, bu isimle bir taraftar grubumuzun bile olmasından anlayabiliriz herhalde. Ama 1453 İstanbul’un Fethini kendine örnek alan ve ‘’İstanbul yeniden feth ediliyor.’’ Sloganıyla faaliyetlerini sürdüren 1453 Atmacalar grubumuzun Elazığspor maçı sonrası şok bir kararla faaliyetlerini durdurması takımın en çok desteğe ihtiyacı olduğu bu zamanlarda ve İstanbul da oynanacak olan bir maç öncesi bu karar bizleri gerçekten şaşırtmıştı bir o kadar da üzmüştü. Ama grup organizasyonu olmamasına rağmen üyelerinin takımı hava alanında karşılaması, maçta münferit olarak takıma desteklerini vermesi bu faaliyet durdurma kararının fazla sürmeyeceğinin mesajıdır diye düşünüyorum. Zaten biz bir aileyiz arada böyle dargınlıklar olsa bile ayrılmamız söz konusu bile olamaz. Uzun bir giriş olduğunun farkındayım bende bu yüzden dilerseniz artık Ç.Rizespor’da bu bir hafta içinde neler olmuş ona geçelim.
Filmi biraz geriye saracak olursak. Geçen hafta sonu alınan şok Elazığspor mağlubiyetinin ardından takımın üstündeki kara bulutlar iyice artmış sonuç olarak ta Hüseyin Kalpar istifasını yönetime sunmuştu. Hafta arası takım için hayli hareketli geçmiş Ziya Doğan, Yücel İldiz, Erol Azgın gibi isimler teknik direktörlük için alınırken yönetim teknik direktörlük görevine Giray Bulak’ı getirerek takımı eski dosta emanet etmişti.
Hafta sonu oynanacak Kasımpaşa maçına antrenör Mehmet Ali Karaca yönetiminde hazırlanan takım hafta arasında Milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı ve ekibini ağırlamıştı. Abdullah Avcı’nın teknik direktörlük görevine aynı zamanda birlikte top koşturdukları Mehmet Ali Karaca’yı önermesi taraftarlar arasında, Acaba? Olur mu? Mehmet Ali Karacaya teknik direktörlük koltuğu emanet edilir mi? Sorusu sorulmaya başlandı ama konuşulan olmadı ve teknik direktörlük Giray Bulak’a emanet edildi.
Konumuza gelecek olursak taraftarlarla takımın kucaklaşması hava alanında başladı. Takımı karşılamaya gelen Rizesporlu taraftarlar takıma doğru bir adım atmış ve her ne sonuçla olursa olsun sizin arkanızdayız mesajı vermişti. Ardından maça gelen ve maçın başlama vuruşundan son düdüğüne kadar desteğini sürdüren taraftarlar maça ve oyuna tribünden dâhil oldu. Bizim taraftarımız en ufak bir taşkınlıkta bulunmazken Kasımpaşa taraftarı yenilgiyi hazmedemeyip koltukları sahaya fırlattı. Ağza alınmayacak küfürleri toplu bir şekilde futbolcularımıza söyledi. Hatta bana göre kötü güvelik görevlilerinin göstermiş olduğu zafiyet. Bir taraftar orda bulunan bütün görevlileri aşıp yedek kulübemizin üstüne çıkıyor. Eğer sen bu taraftarı engelleyemiyorsan orada işin yok.
İlk golden sonra Jallow’un tribüne selam çakması ve maçtan sonra bütün takımın tribüne giderek galibiyeti kutlaması ‘’İyi futbolcu golden sonra tribüne gidendir.’’ Sözünü aklıma getirdi hemen. Tribünden çıkıp sokaklara dökülen taraftarlarımızın taksim ve istiklal caddesinde yaptıkları yürüyüş ve galibiyet kutlaması, adeta İstanbullulara ‘’Biz buradayız!’’ mesajı verdi.
Sonuç olarak ne olmuş oldu? Rizespor kötü gidişe bir dur dedi. Son 9 haftadır galip gelememesi ve iyi futbol oynayamaması durumunu böylece bitirmiş oldu. Çünkü gerçekten sahada takım oyunu oynayan bir takım vardı. Takımı izlerken bizde Rizesporlu olduğumuzdan gurur duyduk. Bu takım böyle oynadığı sürece önünde ne bir takım durabilir, ne de hakemler. Giray Bulak takımının başına geçeceği ilk maç olan K.Erciyes maçı camiamızın için çok önemli bir maç. Bu maç takımımızın bu sezonki rotasını çizecektir. Eğer iyi bir oyunla ve iyi bir taraftar desteğiyle K.Erciyes maçını kazanabilirsek düştüğümüz bu kötü yerlerden hızla yukarılara tırmanabiliriz. İlk 2 zor ama hayal değil. Herşey önümüzdeki maça bağlı.
Ben bu görüşlerle taraftarımızı desteğe davet ediyorum. Taraftar takımına sahip çıkarsa aşılmayacak sıkıntı yoktur. Bu takım bu maçtaki mücadelesiyle de bunu hak ediyor…
Yorumlar (Yorum Yaz)
Haberlere yazılan yorumlar, yorumu yazan kişilerin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Okuyucu yorumlarından dolayı ÇAYHABER sorumlu tutulamaz.
Başlık : paşa Yazan : can caner Tarih - Saat : 2012-02-22 - 05:22:04
KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )
rizespor seyircinin 1. ve 2.golden sonra ağza alınmayacak küfürlerını neden yazmadınız?
KASIMPAŞA 1921
Biz KASIMPAŞALIYIZ..!
Başlık : yasars@gmail.com Yazan : yaşar 53 Tarih - Saat : 2012-02-20 - 18:32:15
KATILIYORUM ( 3 )
KATILMIYORUM ( 0 )
guzel bır yazı olmus tebrık ederım
Başlık : YUZİ Yazan : Rıdvan Poyraz Tarih - Saat : 2012-02-19 - 15:52:11
KATILIYORUM ( 4 )
KATILMIYORUM ( 3 )
Yakışır koÇum süper bir yazı . gerÇekten mükemmel özetlemişsin . bütün maÇlarda bekleriz .