Okuyan, KanalA'da gazeteci Ömer Şahin'in sunduğu ' Görüş Farkı' programında şaşırttı: 'Ben hiç sağcı olmadım ki'

22 Temmuz seçimlerinin sürprizlerinden birisi de Yaşar Okuyan'dı. MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş'le birlikte 12 Eylül'de hapse giren daha sonra ANAP'ta bakanlık, yöneticilik yapan Okuyan, MHP ve DYP deneyiminden sonra Hür Parti'yi kurarak genel başkan olmuştu. Son yıllarda 'ulusalcı' kadrolarla birlikte olan Okuyan, seçimden önce CHP'ye katılma kararı aldı. Cumhuriyet mitinglerinde ön safta yer alan Okuyan, CHP lideri Deniz Baykal ile birlikte seçim mitinglerinde de boy gösterdi.

Okuyan, 'Görüş Farkı' programına katılan eski bakanlar Fikri Sağlar, Erol Tuncer ve CHP eski milletvekili Hasan Aydın'ın aksine Deniz Baykal'ı savundu. Bundan sonra CHP'de siyaset yapmaya devam edeceğini söyleyen Yaşar Okuyan, 'Ben hiç sağcı olmadım ki. Solcu da olmadım. Ben hep milliyetçiydim' dedi.

Seçim ve kongre tahminlerinde iddialı olan Yaşar Okuyan, AK Parti konusunda yanıldığını da itiraf etti. AKP'nin en fazla yüzde 32 oy alacağını tahmin ettiğini söyleyen Okuyan, 'Canlı yayında izleyicilerden özür diliyorum. Yanıldım' dedi.

Zaman

Editör: HABER MERKEZİ