Yaşanan afet sonrası Vali Nuri Okutan, DSİ 22. Bölge Müdürü Bahri Ege ve beraberindekilerle birlikte afet bölgesinde inceleme yaptı.

 

Trabzon'un Of ve Sürmene ilçelerinde dün akşam etkili olan sağanak yağışlar sel ve heyelanlara neden olurken, can kaybının yaşanmadığı afette büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


Of ve Sürmene ilçelerinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar sonrasında derelerin taşması sonucu Of'un Cumapazarı beldesi ile Sürmene'nin Ormanseven beldesinde maddi hasar meydana geldi. Cumapazarı belde merkezinden geçen Erenköy Deresi taşarken, birçok ev ve işyerini su bastı.


Yaşanan afet sonrası Trabzon Valisi Nuri Okutan, DSİ 22. Bölge Müdürü Bahri Ege ve beraberindekilerle birlikte Cumapazarı ve Ormanseven beldelerinde bu sabah incelemelerde bulundu. Trabzon Valisi Nuri Okutan, sağanak yağış sonrası afet yaşanan beldelerde öncelikli hedeflerinin günlük hayatı normale döndürmek olduğunu belirterek dere yataklarına yerleşim yapılmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.


Vali Okutan, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, 'Çok şükür can kaybı meydana gelmedi. Ulaşımın sağlanamadığı köylerin yollarını en kısa sürede açacağız. Beldele elektrik verilmeye de başlandı. Ekiplerimiz meydana gelen bu afet üzerine maddi hasarı tespit etmeye çalışıyor. Bütün ekiplerimizle birlikte hasar gören beldelerimizde çalışmalar yapıyoruz' dedi.


Bölgenin her zaman için sele açık bir bölge olduğunu belirten Vali Okutan, 'Bölgede sel baskınlarına karşı aldığımız tedbirler devam ediyor. Ancak esas yapılması gereken derelerin ıslahı ve dere yataklarına yerleşimin önüne geçmek' diye konuştu.

 

 

haber61
Editör: HABER MERKEZİ