Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) başlattığı uygulamalarla 2007-2008 eğitim öğretim yılında 15 milyon öğrenci ve 620 bin öğretmeni yeni düzenlemeler bekliyor.

OKULA UYUM PROGRAMI UYGULANACAK

Eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2007 Pazartesi günü başlayacak ancak geçen sene olduğu gibi bu sene de ilköğretime yeni başlayacak öğrenciler için 'okula uyum programı' çerçevesinde ders zili, 10 Eylül 2007 Pazartesi günü çalacak.

İlköğretimde önceki dönem başlatılan 'e-kayıt' uygulaması bu yıl da devam ederek, ikametgah ve bölge adresi temel alınarak 16 büyük ildeki liselerde de uygulanacak.

OKS KALDIRILIYOR

Yeni dönemde en önemli değişikliklerden biri Ortaöğretim Kurumlar ıÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sisteminde yaşanacak. Bu dönem son kez yapılacak OKS'nin yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavı'na ise bu yıl 6 ve 7. sınıf öğrencileri girecek. Testlerde yabancı dil soruları da yer alacak.

Öğrencinin her dersten aldığı not, yıl sonu başarı ortalamasını etkileyecek. Bu nedenle öğrencinin bütün derslerine ağırlık vermesi gerekecek.

Bu yeni sistemle öğrencinin okul başarısının ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

100'LÜK NOT SİSTEMİ GELİYOR

MEB'in, ortaöğretimde geçen dönem başlattığı 100'lük not sistemi,ilköğretimde de uygulanacak. İlköğretimde her dersin yazılı sınavlarında en az üç soru sorulacak,görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik, teknoloji ve tasarım dersleridışındaki derslerden her dönemde en az bir kez ortak sınav yapılacak. Buuygulamayla sınavlara standart getirilmesi amaçlanıyor.

Geçen dönem 5 ilde pilot uygulaması yapılan 'Medya Okuryazarlığı'dersi, bu yıl 6, 7 ve 8'inci sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak.

İlköğretimin dördüncü sınıfından başlamak üzere karnelerde, öğrencilerinönceki sınıflardaki notlarının yıl sonu ortalaması görülebilecek.

Eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2008'de sona erecek.

İkinci dönem 11 Şubat 2008'de başlayacak. Son ders zili ise 13 Haziran2008'de çalacak.

Etikhaber

Editör: HABER MERKEZİ