1990 yılı Çayeli İmam Hatip Lisesi mezunları öğretmenlerini yıllar sonra yaşadıkları şehirlere giderek ziyaret ettiler.

Çayeli İmam Hatip Lisesi 1990 mezunları okullarında öğretmenlik yapmış Karadeniz Bölgesinde yaşayan öğretmenlerini ziyaretler gerçekleştirdiler.

Ziyaret serüvenlerini anlatan 1990 yılı Çayeli İmam Hatip Lisesi mezunları şu ifadeleri kullandılar; “Hareketlerimiz içerisine iki şeyi sokmamaya özen gösteriyoruz. Biri siyaset diğeri ise para.  Parasal hedef ve siyasi hedef varsın başkalarının alanı olsun. Biz, sevgi çınarının bize fısıldadığı yoldan, “Gönül Yolu” ndan yürümeyi  kendimize ilke edindik “ şeklinde kendilerini tarif eden Çayeli İmama Hatip Lisesi 1990 mezunları okullarında öğretmenlik yapmış tüm öğretmenlere yerinde aile ziyareti hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz hafta sonunu Karadeniz Bölgesinde yaşayan öğretmenlerini ziyaret ile geçirdi. Bu ziyaretlerinde öğretmenlerinin yaşamış olduğu mutluluğun kendilerini bir hayli etkilediğini, çok duygusal anlar yaşadıklarını ifade eden “Gönül Yolu” üyeleri “İlerleyen zamanlarda ülkemizin tüm bölgelerinde yaşayan öğretmenlerimizi muhakkak yerinde ziyaret edip onların dualarını almak istiyoruz. Onları mutlu görmek harika bir duygu”   deyip hedeflerini de geniş tutmaktadırlar.

Amaçlarının “alttan gelen yeni nesile bir nebze olsun örnek olmak, iyi ve güzel davranışların yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kültür ve sosyal hayata olumlu yönde etki etmek” olduğunu bu doğrultuda her ne kadar Çayeli İmam Hatip Lisesi 1990 mezunları olarak yola çıkmış olsak da “Gönül Yolumuz, değil sınıf, okul farklılığı dahi gözetmeden başta gençlerimiz olmak üzere bu duyguları yaşamak isteyen herkese sonuna kadar açıktır” diyerek herkesi kendileriyle birlikte bu hisleri yaşamaya davet etmektedirler.

“Büyük şehirlerin büyük binalarının temellerine gömülen sevgi, saygı, muhabbet, komşuluk, ahlak, nezaket gibi bağlayıcı unsurlar ülkemizin taşralarını da kasıp kavurmakta ve Çayeli ilçemiz de bundan nasibini almaktadır. Otobüslerde, minibüslerde, aynı binalarda birbirlerine somurtan bir toplum tablosu bizleri hayli üzdüğü için bu kötü gidişata sonuna kadar göğüs germemiz gerekir” diyen Gönül Yolu yolcuları “herkes inadına birbiri ile selamlaşsın ve konuşsun. Sabırla bunu yaparsak daha mutlu bir ortamda yaşıyor olacağız” temennisinde bulunmaktadır.

 

Editör: HABER MERKEZİ