Çayeli’nde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 160. yılı nedeni ve Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümü nedeni ile Rize Eğitim Fakültesi'nde kutlama programı düzenlendi.

Rize Eğitim Fakültesi okul binası konferans salonunda düzenlenen programa Rize Üniversitesi (RÜ) Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Rıza Akdeniz, Askerlik Şubesi Başkanı Seyit Ahmet Küçük, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Madenli Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı, Çayeli Eski Belediye Başkanı Mustafa Kaşıkçı, Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Emekli Öğretmenler, Rize Eğitim Fakültesi Çalışanları ve Öğrenciler katıldı.

Rize Üniversitesi (RÜ) Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsetti. Rektör Okumuşoğlu “Eğer bugün burada hür ve müreffeh bir şekilde yaşayabiliyorsak borçlu olduğumuz aziz şehitleri saygı değer gazileri sonsuz şükranla anıyorum. Öğretmen okullarının 160. yıl dönümünü kutlamaktayız çok güzel çok çağdaş sonuçlar veren kurumlar oluşmuştur.” Dedi.

Programda Rize Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı İbrahim Kuloğlu tarafından okunan şiir öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra öğrencilerin okudukları şiirler ile program sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ