Çayeli'nde eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla uygulanan proje kapsamında 12 eğitim fakültesi son sınıf öğrencisi, 24 ilköğretim öğrencisine veli oldu.

Rize Eğitim Fakültesi ile Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulamaya konulan 'Eğitim Danışmanlığı'' projesi ile her çocuğa, anne ve babasının yanı sıra başka birisinin de veli olmasını hedeflediklerini vurgulayan Rize Valisi Kasım Esen, 'Herkes kendi çocuğuna veli olur, bu anne-babalık görevidir. Ancak bir kişi başkasının çocuğuna veli olursa bu gönüllerin birlikteliğini ve kalkınmanın temelini oluşturur.'' dedi. Proje ile aileler ve toplum arasında iletişimin artması amacını güttüklerini ifade eden Esen, çalışma sonuçlarının takip edildiğini, şubattan sonra bütün çocuklara birer veli bulunacağını, uygulamada başarılı olunursa çalışmanın il geneline yayılacağını bildirdi. Türkiye'ye örnek bir çalışma sunmayı arzu ettiklerini anlatan Vali Esen, 'Türk milletinin tarihsel yapısında başkasının çocuğuna veli olma vardır. Mesela Atatürk, öğretmeni Mustafa'ya emanetti. Tarihte bu sistem çok iyi çalışmış. Günümüzde de iyi bir uygulama olacağını düşünüyorum.'' diye konuştu.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, herkesin destek verdiği bir seferberlik başlattıklarını, bu sayede öğrencilerin, öğrenme süreçlerinde etkili olan faktörlerin veli, öğrenci ve öğretmen üçgeninde izlenebileceğini ifade etti. Aktaş, 'Üniversiteliler, bu çocuklarla mümkün olduğunca fazla vakit geçirmek için çocukları okullarında ziyaret ederek, öğretmenleri ve aileleri ile görüş alışverişinde bulunuyor.' dedi.

Pazar53

Editör: HABER MERKEZİ