Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Avrupalı'nın Anadolu insanından öğreneceği çok şeyler bulunduğunu belirterek, 'Bizim insanımızın dünyada eşi benzeri yok' dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin organize ettiği, 105 belediye başkanının katıldığı, beş günlük Almanya, Lüksemburg, Belçika, Hollanda ülkelerini kapsayan yurtdışı gezisine katılan Başkan Rıza Çakır, gezinin belediyecilikte altyapı- üst yapı teknoloji kullanımı, mimari yapı ve çevre konularında ufuk açıcı, çok faydalı bir gezi olduğunu söyledi.


Çakır, 'Daha Avrupai bir Çayeli nasıl olur bu konularda çalışıyoruz. Gittiğimiz ülkeler belediyecilikde en üst seviyeyi yakalamış mimari yapısı, çevre düzenlemeleri mükemmel olmuş yerler. Kuralları katı ve insanlar bu kuralları harfiyle uyguluyor. Buraya kadar güzel ama insanları makinalaşmış, herkes kendini düşünüyor. Yani maddi yönden iyiler belki ama manevi yönden bakıldığı zaman çok zayıflar. Kardeşlik, arkadaşlık, komşuluk, misafir kültürü yani insanların birbirleri ile insani ilişkileri çok zayıflamış. Biz de böyle mi? Kardeşlik örf ve adetlerimiz, insana ve misafire karşı tutumumuz. Aile yapımız yani manevi değerlerimiz, büyüklere saygımız var. Avrupa'da bunlar neredeyse bitmiş. Dünyanın en güzel yeri memleketimiz, insanı da en vefalı ve iyi insanıdır' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ