Yaşınız gereği şimdi okulda öğrencisiniz.  Ben sizi şahsen tanımamış olabilirim.  Şimdi emekli bir öğretmenim. Vaktiyle sizler gibi çok sevgili öğrencilerim oldu. Kimisi derslerinde çok başarılı kimisi orta düzeyde kimisi de bazı derslerde başarı gösterememişlerdi. Eminim şimdi gene öyledir. Sınıfınıza baktığınızda bunu görür kendinizin de nerede olduğunuzu kolayca anlarsınız, değil mi? Çünkü bizim sınıflarımızda böyleydi… Bu normal bir olaydır. Çünkü her birimiz farklıyız.

Bunlar bir yana güz dönemi bitmek üzere ve yeni yıldan sonra ilk karnenizi alacak hangi derslerden başarılı hangilerinden orta veya zayıf durumda olduğunuzu anlayacak belki arkadaşlarınızın karnelerini de görecek ve  sizin için her şeyi ve fedakarlığı yapan ailenizle de başarı durumunuzu paylaşacaksınız, öyle değil mi, evet öyle olacak…Gururlanacaksınız…

Sevgili öğrencilerimiz, şimdi sizi daha iyi anlıyorum. Uzaklarda da olsam içinizden gelen sesi işitiyor gibi oluyorum. Karnenizdeki başarı durumunuz ne olursa olsun eğer izin verirseniz size aşağıdaki soruları sormak istiyorum.  Okulunuzda daha başarılı olmak isterseniz bu sorulara evet/olumlu cevaplar vereceğinizi umut ediyorum. İşte sorularım:

(1)Okula severek gidiyor musunuz, cevabınız evet ise okulu ve öğretmenlerinizi seviyor musunuz? Çünkü sevmek başarının ilk sırrıdır.

(2)45 dakikalık bir ders süresince dikkatinizi konu üzerinde kaç dakika tutabiliyorsunuz? Çünkü ders boyunca dikkatinizi öğreneceğiniz konuda yoğunlaştırmayı öğrenmelisiniz.

(3)Ödevlerinizi zamanda mı, yoksa son dakikaya bırakarak mı yapıyorsunuz? Ödevleri zamanında yaparsanız, gelecekteki yapacaklarınıza zamanınız olur.

(4)Derslerde en azından bir sayfa not almayı ve diğer yazılı kaynaklardan not tutmayı öğrendiniz mi? Bu önemli bir alışkanlıktır.

(5)Derslerden sonra yani ders dışında özellikle akşamları ve hafta sonunda ders çalışıyor musunuz? Bir çalışma programınız olmalıdır.

(6)Her akşam en az on sayfa okumadan yatağa gidiyor musunuz?

(7)Okuduğunuzu anlıyor musunuz? Yoksa bir konuyu anlamadan bir başka konuya geçmeyiniz. Anlamak için bol tekrarlar gerekir.

(8)Kütüphanelerden faydalanıyor musunuz? Onlar bilgi kaynağıdır.

(9)Çalışma masanızda sözlüğünüz var mı? Yoksa temin ediniz.

Size başarılar diler gözlerinizden öperim. Size güveniyorum.

Editör: HABER MERKEZİ