33 öğrenci yatılı okulda okuyan öğrenciler yürütülen proje kapsamında okul dışında öğrenme etkinliklerine katılacak.

Kasım 2016 “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” çağrısı sonucu desteklenmesine karar verilen; Rize-Çayeli Yamantürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Arzu Küçük tarafından yürütülen 117B120 Numaralı “Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencileri Okul Dışı Öğrenme Ortamlarında Fen Öğreniyor” isimli projenin uygulamalı atölye çalışmaları 28 Temmuz 2017 tarihinde başladı.

Hacettepe Üniversitesinden Prof. D. Ahmet İlhan şen ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nazihan Ursavaş ve Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar'ın da uzman olarak destek verdiği projede Akdeniz, Pamukkale ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden çok sayıda öğretim üyesi de eğitmen olarak görev almaktadır. Rize-Çayeli Hizmet içi Eğitim Enstitüsü'nde sekiz gece konaklamalı olarak gerçekleştirilen projenin katılımcıları Trabzon, Rize ve Artvin illerindeki yatılı bölge ortaokullarından toplam 33 öğrenciden oluşmaktadır. Bu süre içinde katılımcı öğrenciler, konu alan uzmanları rehberliğinde fen bilimleri dersi 5-7. sınıf kazanımlarına yönelik çok sayıda okul dışı öğrenme etkinliğine katılma fırsatı yakalayacaktır.

Proje, Rize İlinde bir ortaokul tarafından TÜBİTAK'a sunulan ve desteklenen ilk 4004 projesi olması ve yine, Rize'nin önemli değerleri olan İyidere Pileki Mağarası, Sanko Enerjiye bağlı Kalkandere Hidroelektrik Santrali, Ayder Yaylası, Ardeşen İlçesi Atmaca Geri Dönüşüm Tesisi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Müzesi ve diğer pek çok yerin fen öğrenme amaçlı olarak nasıl kullanılabileceğini ortaya koyması açısından yenilikçi bir çalışmadır. Tübitak Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü Danışma ve Değerlendirme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Uğur Çevik tarafından da izlenen projenin uygulamaları 5 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edecektir.   

 

Editör: HABER MERKEZİ