Rize Valisi Kasım Esen, Öğrenci Dostu İnternet Kafe Projesi kapmasında Rize Valiliği tarafından belirlenen kriterlere uyan bir internet kafeye 'Öğrenci Dostu İnternet Kafe' tabelası astırdı.

Rize Valisi Kasım Esen, bugün Öğrenci Dostu İnternet Kafe kriterlerini harfiyen uygulayan 'Mavi Deniz' isimli internet salonunu ziyaret etti. Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan internet salonuna gelen Esen, işleri sahibinine ve çalışanlarına, Rize Valiliği tarafından belirlenen kurallara uydukları için teşekkür etti. Vali Esen, yaptığı açıklamada uygulamaya koydukları proje ile internet salonlarını bilgi denize haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, 'Bu denizden toplumun her kesiminin, özellikle gençler ve çocukların sağlıklı, güvenli mekanlarda eğlenerek faydalanmalarını amaçlıyoruz. Kafeler gençliğin bilgiye ulaşma amacı dışında tamamen eğlence amaçlı kullandıkları yerler haline dönüştü. Bu mekanların sağlıksız ve güvenliksiz ortamı gençliğin sağlığını da tehdit etmektedir. Proje ile geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliği, her türlü zararlı alışkanlıklardan, kötü niyetli kişi ve şer odaklarından korumak ve bu zararlı alışkanlıkları kolayca edinebileceği yerlerin ıslahı amaçlanmaktadır. Denetimlerle günü kurtarmak yerine bu proje ile geleceğimizi kurtarmak için bir adım atmak ve kafelerin kurumsallaşmasını sağlayarak saygın konumlara gelmelerini hedefliyoruz' dedi.

Belirledikleri yönergelere uyan 'Mavi Deniz' adlı kafeyi öğrenci dostu İnternet kafe ilan ettiklerini belirten Vali Esen, hazırlatılan, 'Öğrenci Dostu İternet Kafe' yazılı tabelayı işyerine astırdı.

pazar53

Editör: HABER MERKEZİ