Çayeli Lisesi Mezunları Derneğinden yapılan yazılı açıklama şöyle;
 
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleşecek yemekli  buluşmada,  öğrenci kardeşlerimize üniversite sınavı öncesinde  moral vermek ve  gelecek planları için kendilerine farklı bakış açıları sunarak motivasyonlarını sağlamak amaçlanmıştır. 
 
27 Eylül Cumartesi  günü öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşecek söyleşiye İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi  İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı  Sn. Aydın GÜLAN ve  Eczacıbaşı –Schwarzkopf Pazarlama Müdürü Sn. Dr. Güneş ŞENKAL ŞEN  Konuşmacı olarak katılacaklardır.
 
28 Eylül Pazar günü  yapılacak ve öğrenci velilerinin de katılacağı 2. Toplantının  çok daha geniş bir  katılım ile gerçekleşmesi beklenmektedir.  
 
Çayeli Lisesi Mezunları  Derneği  Yönetim  Kurulu üyeleri nin motivasyon amacıyla düzenlemiş olduğu bu toplantıya, Rize'de kış Turizminin gelişmesi ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla RİZE de bulunan RİBİAD ( Rize'li Bürokratlar, Yöneticiler ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri de destek vermektedir. 
 
Pazar günü yapılacak toplantıda Rize’nin ve Ülkemizin yetiştirdiği çok değerli isimler konuşmacı ve katılımcı olarak  bulunacaklardır.  
 
TÜMBİFED Genel Başkanı Sn. Cevdet Akay
RİBİAD  Genel Başkanı Sn. Erol Aykut
RİBİAD Başkan Vekili  Sn. Ali Rıza Şişman
KOMBİAD Genel Başkanı  Sn. Pembe Pervin Akın
İSBİAD Genel Başkanı  Sn. Ömer El
Çankırı Dernekler Birliği Başkanı Sn. Mehmet Dereli 
Diyarbakır Dayanışma Derneği Başkanı  Sn. Aziz Konu
Genel Koordinatör Sn. Arif Ekşi
Spor Yazarı  Televizyon yorumcusu  Sn. Hayri Ülgen 
TÜMBİFED Genel Sekreteri Sn.  Ümran Türk 
TTÜMBİFED Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ayla İspir 
Editör: HABER MERKEZİ