Ardeşen’deki incelemelerine ilk olarak Ardeşen belediyesinin düzenlediği törene katılarak gerçekleştiren Bayraktar daha sonra Ardeşen kaymakamı Cemil Kılınç’ı makamında ziyaret ederek ilçenin son durumuna ilişkin bilgiler aldı.

İncelemeler sonrası yörenin en önemli gündem maddesi olan Hamidiye otel yatırımına ilişkin Gelişim haber ekibine özel açıklamalarda bulundu. 

Bayraktar ilk olarak; yatırımları özenlendirecek, bölgenin turizmini canlandırmaya yönelik, alt yapı projelerini destekleyici faaliyetlerini uygulamaya geçirmenin kendilerinin de arzusu, isteği doğrultusunda olduğunu kaydederken, Pazar, Ardeşen ve Hamidiye bölgesinde turizm açısından büyük kazanç getireceğini düşündüğümüz otel yatırımının şart olduğunu söyledi.

Bu yatırım için çalışmalarını sürdürdüğünü ve sürdürmeye de devam edeceğini belirten AKP İstanbul milletvekili Nusret Bayraktar, İstanbul Green Park otellerinin sahibi olan Adil Üstündağ’a yörenin turizm merkezi olan Ayder ile Pazar, Ardeşen ve Hamidiye bölgelerinde incelemelerde bulunduk; ancak otel için uygun arsayı bulamadıklarını vurguladı.  

İmar faaliyetlerine uygun, yetkili firmanın aradığı vasıflara uygun geniş bir araziyi bulamadıklarından dolayı otel yatırımını askıya adlıklarını belirtti.

TOKİ’nin takas suretiyle ihaleyi almak şartıyla tahsis edilen arsalar üzerinden otel yapacağını vurgulayan Bayraktar, Hamidiye’deki otel yatırımından vazgeçilip Rize’ye kaydırıldığı ifadesine katılmıyorum dedi.

Haber : Mustafa Özyanık

Editör: HABER MERKEZİ