Nil Demirkazık, yaptığı bir takım konuşmalar ve kendisine ait olan bazı fotoğraflar nedeniyle ''terör örgütü üyeliği'' suçundan tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde evinden alınarak, Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Demirkazık, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen tarafından sorgulandı. Demirkazık, sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkartılan Demirkazık, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 220/7. maddesi yollamasıyla ''terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği'' iddiasıyla 314/2. maddesinde düzenlenen ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı.

Demirkazık'ın, mahkemedeki ifadesinde, ''şiddete karşı olduğunu'' savunarak, hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi.

Nil Demirkazık, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından cezaevine gönderildi.

Demirkazık, cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılırken gazetecilerin soruları üzerine, ''Örgüt üyesi değilim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Örgüt üyesi olduğumu ben de sizinle öğrendim. Sanırım örgüttekiler de bunu bilmiyor'' dedi.
internethaber
Editör: HABER MERKEZİ