MHP’de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Mahkemenin kurultay kararı vermesinden sonra 8 Mayıs’ta kurultay kararı alan çağrı heyeti çalışmalarını sürdürüyor. MHP Genel Merkezi’nden mahkeme kararını tanımıyoruz açıklamalarına rağmen yaşanan gelişmeler bir hayli dikkat çekici.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Rizeli Avukat Hüseyin Kaya MHP genel merkezinde Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Kaya’nın Bahçeli ile birlikte çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşması gündeme bomba gibi düştü.

Kaya Star Gazetesinin internet sayafasında Bahçeli ile olan görüşmesinin detaylarını yazdı. Kaya, 'Sebebi ziyaretimiz Sayın Bahçelinin geçirmiş olduğu rahatsızlık üzerine yaklaşık bir ay önce yarım kalan ziyaretimizin tamamlanması idi.' dedi.

İşte Hüseyin Kaya'nın yazısı;

Dün MHP Genel Başkanı Sayın devlet Bahçeli’yi ziyaret ettik.

Sebebi ziyaretimiz Sayın Bahçelinin geçirmiş olduğu rahatsızlık üzerine yaklaşık bir ay önce yarım kalan ziyaretimizin tamamlanması idi.

Dernek yönetim kurulu olarak önceki ziyaretimizde fotoğraf çektirememiş ve sözlerimiz yarım kalmış idi.Sayın Bahçeli bir süre sonra tekrar görüşebileceğimizi söylemiş idi.

Ve görüşme beklemediğimiz bir anda gerçekleştiği için doğru dürüst hazırlanamadan gittik.

Bu nedenle çok uygun olmayan bir kıyafetle yakalandık aslında.

Buna rağmen Sayın Bahçeli alçakgönüllülük gösterip fotoğraf çektirdi.

Bizim hem şahıs olarak hem de siyasi bir lider olarak Sayın Bahçeliye hürmetimiz ve sevgimiz vardır.
Belirtmek isterim ki yaklaşık iki yıl önce de çalışmalarımız ve düşüncelerimizi paylaşmak üzere uzun bir görüşmememiz olmuş idi.Onun fotoğraflarını da sosyal medya hesabımızda paylaştık.

Ayrıca sivil toplum olarak,diğer parti liderleriyle de görüşmeler yapmaktayız ve yaptık.Sayın Kamalak, Destici, Namık Kemal Zeybek'le görüştük daha önce.

Sayın Davudoğlu ve Kılıçdaroğlu ile görüşme talebimiz yazılı olarak iletilmiş ve henüz randevu alabilmiş değiliz.CHP Genel Başkanı’yla iki yıl öncede görüşmek istemiş idik.Fakat Nihat Matkap Beyle görüşmemiz uygun bulundu.Bizde genel başkanla görüşmeyi istediğimiz için bu görüşmeyi gerçekleştiremedik.

Hatta terör faaliyetlerinin başlamasından önce ve 7 Hazıran seçimlerinden hemen sonra Sayın Demirtaş’tan da görüşme talep ettik.Önce kabul edildi.Görüşme talebimizi ileten de Mithat Sancar Hocadır.Sonra bu görüşme gerçekleşmemiştir.Açıkçası yaşanan olayları bir şekilde hissedip sorumlu davranmak gereğini ifade edecektik.
Bütün bu görüşmelerin yanında milletimiz ve devletimizle ilgili üzerimize vazife bildiğimiz konularda gücümüzün yettiğince bir çalışma yapma gayretindeyiz.

Bütün niyetimiz milletimizin birliği ve toplumuzun huzuruna katkıda bulunmaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız STK olarak bizi geçen ramazanda vermiş olduğu iftara davet etti.Biz kendisine hukukçulardan oluşan bir toplantı gerçekleştirelim teklifinde bulunduk.Siz hazırlıklarınızı yapın gerçekleştirelim inşallah dedi.Bu toplamızda Ekim 2015 tarihinde gerçekleşti.Yine Sayın Cumhurbaşkanı avukatlar gününde ülkenin her ilinden davetli avukatları kabul edip günümüzü tebrik etmiştir.Bu arada ülkemizin hukuk alanındaki en önemli STKlarından birinin başkanı olarak sorunlarımızı ve düşüncelerimizi kısada olsa iletmek imkanını bize sunmuştur.Bizde bu temsili görevimiz gereği bazı gelişlerinde ve gidişlerinde ayda bir Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşmüş oluyoruz.

Medyada yer alan Ak Partinin veya Sayın Cumhurbaşkanı'nın hukukçusu veya avukatı olduğuma dair haberlerin gerçekle bir ilgisi yoktur.Ak Partinin ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın benimde tanıdığım ve arkadaşlarım olan benden yetkin hukukçuları mevcuttur.

Bu görüşmede MHP’nin veya Sayın Bahçelinin avukatlığını üstlenmeye ilişkin hiçbir görüşme olmamıştır.Hatta görüşme sonrası genel merkezde bulunan MHP’nin avukatı kıymetli meslektaşımız Dr.Av.Hamit Kocabey ağabeyimizle karşılaşıp selamlaşıp  musafahadan sonra ayrıldık.

MHP’nin kongre süreciyle ilgili olmak üzere bir kaç yazı yazdım ve düşüncelerimi olabildiğince izleyebildiğim kadar yazdım.

Şahsım, siyasetle küçüklüğümden beri uğraşırım ama bugüne değin bir şekilde başarılı olabilmiş değilim.Bu işler biraz da nasip kısmet işidir diye inanmaktayım.

Mesele sizi de meşgul edecek yanıyla bundan ibarettir.

 

Saygı ile arz edilir.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ