Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında Beşiktaş, İsviçre'nin Zürih takımı ile Zürih Hardtrum Stadyumu'nda 1-1 berabere kalarak, rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj yakaladı. Maçın gollerini Beşiktaş'tan 3. dakikada Delgado ve FC Zürih'ten 90+7. dakikada Alphonse kaydetti.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe ise, Şükrü Saracoğlu'nda Anderlecht'i konuk etti. Sarı-lacivertliler ilk maçta Belçika ekibi Anderlecht'i 32 dakikada Alex'in attığı gol ile 1-0 mağlup etti. 1-0'ın ardından aradığı ikinci golü bulamayan Fenerbahçe dakikalar geçtikçe oyundan düşer gibi olsa da maçı bırakmadı ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

Nasıl tur atlarız?

Fenerbahçe galibiyet, beraberlik ve gol atarak alacağı tek farklı her yenilgide Şampiyonlar Ligi biletini alır. 1-0’lık mağlubiyetimizde maç uzatmaya gider, 2 farklı yenilgilerde ise Anderlecht güler.

Beşiktaş, 0-0’lık beraberlik ve galibiyeti halinde gruplara katılır. 1-1’de sonucu uzatmalar belirler. 2-2 ve daha gollü beraberlikler ile tüm yenilgilerde ise FC Zürih bileti kapar. 

Editör: HABER MERKEZİ