Güneydoğu bölgesinde terör olayları nedeniyle çay satışlarının yapılamadığını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu “Terör olayları nedeniyle sigorta şirketleri o bölgeye giden araçları sigorta yapmıyor” dedi.

 

Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuru çay satışlarının düştüğünü bayilere çay ulaştırmakta zorlandıklarını söyledi.

2015 Yaş çay kampanyasının sonlarına yaklaştıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu rekor seviyede yaş çay alımı yapacaklarını belirterek “ Bayram öncesinde iki gün çay alımı yapmiyoruz, bu nedenle randevulu sistemi kaldırdık ve serbest alım yapiyoruz, ayrıca Kota”yı 300 Kg dan 350 Kg ma çıkardık ve özel sektörün düşük fiyatta çay almasını engellemeye çalıştık.  Geçtiğimiz sezon 629 bin ton yaş çay yaprağı aldık, bu sezon bu rakamın 670 bin tonu aşacağını düşünüyoruz” dedi.

     Bayram öncesi ürün bedellerini ödedik

Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu son yıllarda alınan ürünlerin bir sonrakı ay içinde bedellerini ödediklerini belirterek “ Bu uygulamayı daha öne çekerek  kurban bayramı öncesinde 110 bin ton yaş çay bedeli karşılığında üreticiye 172 milyon TL ödeme yaptık, bununla birlikte kurumumuzda çalışan 12.911 personelimizin 27 Bin TL lik maaşları ile 2.600 TL denge tazmınatları ve 10 Milyon TL ikramiyelerini ödedik” dedi.

      Güneydoğu'ya ulaşmak zor

Kuru çay satışlarının düştüğünü belirten Sütlüoğlu Güneydoğu bölgesine kuru çay nakliyesinde sıkıntılar yaşadıklarını belirterek “ Bu bölgeye nakliye yapan araçlar maalesef sigorta şirketleri tarafından sigorta edilmiyor. Bu nedenle bu bölgedeki bayılerimize çay ulaştırmakta zorlanmaktayız. İnşallah terör olayları son bulur” dedi.

    Rus pazarına giriyoruz

Yeni çıkardıkları İstanbul Golden çay”ı ile Avrupa ve Rusya pazarına gireceklerini belirten Sütlüoğlu “ Rusya büyük bir Pazar, bu bölgede Çay fırmaları ile görüştük ve bu pazara girmeye hazırlanıyoruz. Yakin bir tarihte görüşmeler sağladığımız fırmalar ile ihracata başlayacağız” dedi.

    DİDİ Rekor kırıyor

51 Ülkele Didi ihracatının yapıldığını belirten Sütlüoğlu “ Önceki yıla göre yüzde 50 oranında satışlarımızda artış var, rakiplerimizın oldukça üstünde seyretmekteyiz,  Didi”ye yeni ürünler eklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ