Sayın Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti’den ikinci kez seçilen ilk Rize milletvekili olmayı hak ediyor diye yazmıştım bu gerçekleşti çok şükür. Kısa bir not; Sayın Karal için kamuoyunda öylesine teveccuh vardı ki en güçlü rakibi  durumunda olan ve bizzat sohbette bulunduğum ve ismini herkesin tahmin ettiği o kişi bile 'Vekilliği boyunca başarısız diyemem tahminlerimin ötesinde başarılı olmuştur' diyebilmiştir. Yani Rize kamuoyu tarafından değişmeyecek beklentisi zaten çok yüksekti. Allah bozmasın diyorum. 

Pazar ve Ardeşen ilçemizi biraz tanıdığımı düşündüğüm için özellikle belirtmek isterim ki sürpriz gibi görünsede akıllıca ve çok isabetli bir çözüm bulunmuştur emeği geçenleri tebrik ediyorum. Halen İstanbul Milletvekili ve aslen Pazar ilçemizden olan Dr. Osman Aşkın Bak  tercihi, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren sürekli Ardeşen ilçemizden seçilen Milletvekillerinden sonra, ilk kez Pazar ilçemizin AK partili bir Rize'li vekili olacaktır. Tecrübesi, entellektüel yönü ile ve sporcu geçmişiylede Rize’mize katkısı büyük olacaktır. Sayın Bak ile iki ilçemizin siyasete duyarlı bir kesiminde oluşan gergin bekleyişte son bulmuştur. Hayırlı uğurlu olsun.

Biliyorum herkes Sayın Hikmet Ayar'la ilgili değerlendirmemi merak ediyor, peşinen söyleyeyim; Partiliyim gibi yapıp partiden menfaatlerine halel gelince, el altı ve bel altı her türlü ihaneti yapan, klasık tabirle 'şark kurnazı, ahlaksız hazımsılar'a ilave bir tek cümle yazacağım o da kısa bir kaç cümlemin sonunda olacak inşallah. 

Samimiyetle inancım odur ki; AK Parti aday adayları arasında Milletvekilliği görevini layıkıyla yapacak çok kişi vardı ve istinasiz hepsi çok değerlidir. Ve yine şüphe yokki uzmanlık alanlarından istifade edilmeye çalışılacak ve Yeni Türkiye yolunda katkıları alınacaktır. 
Sayın Hikmet Ayar'a gelince! Çok açıklıkla yazıyorum; Sayın Hikmet Ayar siyasetin vitrini anlamında ciddi eksikleri olan ve bu anlamda eleştirilebilir bir kişi, ona eyvallah derim. Ancak, bana sayın Ayar gibi çizgisini değiştirmeden, verilen her görevi uzun yıllar yerine getiren, disiplinli çalışması, dürüstlüğü ve geliştirdiği yeni projelerle özellikle siyaset mutfağının tartışmasız öncü isimleri arasında Hikmet Ayar yoktur diyebilen aklı başında biri varmı?.  Allah aşkına. Tabii bunu vicdanı olanlar rahatlıkla cevaplar ama şu bizim yukarıda bahsettigim zati muhteremleri tatmin edermi bilmem. Sonunda söyleyecektim ya vakti geldi şimdi söyleyeyim 'Sizin bütün numaralarınızı biliyoruz ve sizi artık hiç önemsemiyoruz'. 

Daha fazla uzatmadan seçilecek iki yeni vekillimizin de sayın Hasan Karal performansında olacağına inanıyor ve 2023 e hazırlanan Rizemize yakıştığını  belirtmek istiyorum.

Tüm Rizeliler olarak İlimiz için her zaman ve her konuda son kararı veren, AK Parti’nin ve Yeni Türkiye’nin kurucu önderi, milletin oyuyla seçilmiş ilk başkanı büyük usta Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu  ve Sayın adayları artık 'Onun' emaneti olarak ayrıca sahiplenmemiz gerektiğine inanıyorum.

Son olarak CHP ve MHP’nin Rize’miz için vereceği hiçbir şey olmadığını tekrar hatırlatarak sizlere sevgi ve saygılar sunuyorum.
Nacettin Hatipoğlu


Editör: HABER MERKEZİ