Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ darbe teşebbüsüne ilişkin davanın ilk duruşması başladı.İki gün süren duruşma sonrası Büyükköy belediyesi eski başkanı Mustafa Külünkoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

Külünkoğlu, 2014 yılında AK Parti'den Büyükköy Belde Belediye Başkanı seçildiğini, çok büyük başarılara imza attığını, gayretli çalışmaları sonucunca takdir topladığını belirtti.
 
Darbe gecesi kalkışmayı AK Parti Çayeli ilçe başkanından öğrendiğini ve 21.30'da parti binasına gelerek nöbet tutmaya başladığını ifade eden Külünkoğlu, aralıksız 26 gün 'Demokrasi Nöbeti' tuttuğunu söyledi.
 
Örgüte yakınlığı ile bilinen dernek ve eğitim kurumlarında görev yaptığını, bunun da suç olduğunu o dönemde bilmediğini anlatan Külünkoğlu, '17/25 Aralık olaylarının ardından örgüt ile ilişkimi kestim. Dernekten 7 Aralık 2013'te istifa etmiştim. Eğitim kurumları ile ilişkimi kestiğimi biliyordum ancak kurucu üyeliğimin devam ettiğini 2015 yılında bana evrak imzalamaya getirdikleri zaman öğrendim. İmzalamayı reddettim ancak imzalamamam halinde öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olacağı söylenince son kez imzaladım ve 2016 yılı başında kurucu yöneticilik görevimi sonlandırdım. Bakanlığın onayı ile eğitim faaliyetini sürdüren bir kurumda görev aldığım için suçlanmayı doğru bulmuyorum.' dedi.
 
Külünkoğlu, örgüte yakın firmalara ihale verdiği yönündeki suçlamayı da kabul etmediğini savunarak, şöyle devam etti:
 
 'Belediye başkanlığı dönemimde bir kimseye iltimas geçmedim. Belediyenin makam aracını kullanmadım. 72 kilometrelik yolu kendi otomobilim ile gidip geldim. Kamuda ihalelerin nasıl verileceği açıktır ve bütün ihaleleri Kamu İhale Kanunu'na uygun yaptım. Bahse konu Yunuz Kotiloğlu'na ait şirket aynı dönemde Rize'de kamu kurumlarından ve belediyelerden birçok ihale almıştır. Kaldı ki Büyükköy Beldesinden olması nedeniyle ihaleyi düşük fiyata beldesine yapmıştır. Devletine, bayrağına bağlı bir vatansever olarak 158 gündür tutukluyum. Ülkemin sıkıntı çektiği bir dönemde daha çok ekonomiye ve istihdama katkı sunmam gerekirken asılsız iddialar ile tutukluyum. Beraatimi talep ediyorum.' (Çaytvhaber)
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ