53 Gazeteciler Derneğinin düzenlediği yılın enleri ödül törenine damgasını vuran olay hiç şüphesi ödül alamayan Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın isyanı olmuştu. Dernek Başkanı ve yılların gazetecisi Mustafa Bayrak kaleme aldığı yazısında Nusret Bayraktar'a cevap verdi.

İşte o yazı...

Ah Şu Çocukluk

 

53 Gazeteciler Derneği olarak Rize”de bir ilke imza attık, elbette ilklerde bazı eksikler olabilir, düğünlerde , cenazelerde unuttuklarımız olmuyor mu ?

   Ödül töreninde elbette unuttuklarımız olabilir, eksiklerlerimiz olabılır, bu demek değilki dostlukları, bağlarımızı kestik, bunu değerlendirirken Rize”de bir ilke imza atan Derneği kutlama yerine eleştiri bombardımanına tutmak doğru değildir.

   Bu yazıda asıl konum Rize Milletvekili Nusret Bayraktar,, Ödül töreni öncesinde yönetim ve ödül kurulu olarak aldığımız bir karar vardı. Bu kararımızda siyasetçilere ödül vermemeyi kararlaştırdık, ancak bu kararın dışına tuttuğumuz bir tek Hasan Karal vardı.  Bu isim derneğimiz için önemliydi ve her fırsatta derneğimizi ziyarete gelerek Rize ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdiği gibi, dernek yerimizin alınışında bizlere büyük katkısı vardı. Dönemin valisi ile telefonda kavga edecek kadar derneğimizi savunmuş ve bizim yanımızda yer almişti, hepsi bir tarafta,, sürekli bizimle birlikte olup, her ay muazzam bir şekilde Rize için neler yapılıyor, ne yapılıyor bunları bizimle görüşüp, bizim görüşlerimize yer veriyordu. Doğal olarak bu çalışmalarından dolayı Hasan Karal”ı ödül törenine dahil ettik. Bunda da kimse kusura bakmasın.

  Öğretmen evinde düzenlediğimiz ödül törenine çok sayıda bürokrat, siyasetçi, iş adamı, Sıvıl toplum örgütü başkanı ile daire müdürü katıldı. Bir iki isim dışında tüm gazeteciler bu törende yerini aldı. 53 Gazeteciler Derneği yönetimi olarak tüm katılımcılara gerekli ilgiyi gösterdik.

   Çaykur toplantısının ardından öğretmen evinde ki ödül törenine katılan AK Parti yönetimi ve milletvekilleri Hasan Karal ile Nusret Bayraktar protokolde ki yerini aldı. Her şey güzel giderken iş adamı Şaban Ali Razı”ya ödülünü vermek üzere sahneye çağrılan Nusret Bayraktar oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi , eleştirilere başladı.

   Neden kendisine ödül vermedik, Rize için çok çalıştı, neden Hasan Karal”a ödül verdik. Tabii salonda soğuk duş etkisi yaptı. Böyle bir çıkış yıllardır siyasetin içinde olan Nusret Bayraktar gibi tecrübeli birine hiç yakışmıyordu. Sankı oyuncağını elinden aldık ve rakibine verdik.

   İşte ona cevabım,,, Kaç kez Rize”de ki gazeteciler ile bir araya geldin ve Rize için çalışmalarını değerlendirdin, Kaç kez 53 Gazeteciler Derneğini ziyaret ettin, salonda bulunan kaç gazeteciyi tanıyorsun. Gazeteci senin hangi projeleri takıp ettiğini nereden bilecek,   Hasan Karal”ı neden kendine rakip seçtin,, Başka hangi siyasetçiye ödül verildi ?

   Sayın Bayraktar önce bunlara cevap vermen gerekmiyor mu ?

Bir çocuk gibi oyuncağı elinden alınmış edasınca bu eleştirilerin yalnış olduğunu düşünüyorum. Ama sende haklısın,, neden mi ?,, eh artık döneminin bitmesine şurada kısa bir süre kaldı, belki gönlünde, gözünde başka yerler var,, ama bu eda ile Rize basınında yer alamayacağında bir gerçek.

 

 Nusret Bayraktar Ne Demişti...

“Rize’nin gelişmesine katkı sağlandığı bu noktada bu kadar kişi ödül alırken, 4-5 yıldır bakanıyla, milletvekiliyle, bürokratıyla bu kadar uyum içinde çalışılan bir ortamda, nezaketen de olsa programımız budur, ödül alacak isimler bunlardır denseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Böyle mutlu bir tabloda bu karamsar cümleleri kurmanın ızdırabını çekiyorum. Bir bakın bakalım bu hizmetlerin Rize’ye gelmesinde birlik ve beraberliğimizin ne kadar katkısı olmuş. Bugüne kadar gelen her siyasi parti güzel hizmetler yapmıştır, hepsine teşekkür ediyorum. Ama bu dönem kadar lojistik merkez, üniversite, ovit tüneli, yayla turizmi, turizm projeleri, kayak merkezi ve en önemlisi havaalanı gibi projeler katlamalı şekilde nasıl geldi lütfen bir bakın. Bunlar birlikteliğin bereketidir. Halkımızın desteğinin bereketidir. O halde destek varsa hepimiz birbirimize destek olalım, hepimiz birbirimizi onore edelim. Marifet iltifattan ise adaletsizlik de yapmayalım. Ödül alan herkesi kutluyorum. Demek ki çok daha fazla iz bırakan insanlar var. Biz iz bırakma noktasında başarısız olduk. Bundan sonraki hizmetlerimiz inşallah daha güzel olacaktır”

Editör: HABER MERKEZİ