Ankara Rizeliler Derneği tarafından 3-6 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde “Rize Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri” adı altında düzenlenecek olan etkinliğe 11 ülke katılıyor. Tüm hazırlıkları yapılan etkinlik için geri sayım başladı. Uluslararası boyut kazanan ve Başbakan Erdoğan’ın da katılması beklenen Ankara Rize Günleri etkinlikleri, başkente kurulacak 2.5 dönüm çay tarlası ve sembolik Ovit tüneli, kemer köprüler ve değirmenlerle ilklerin organizasyonu olacak.

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Genel Sekreter Hulusi Nurhan Bulak, Başkan Yardımcıları İdris Kansızoğlu, Cengiz Ekşioğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Galip Karaoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Ankara Rize Günleri etkinliğinin “Rize-Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri” adı altında 3-6 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleneceğini açıkladı. Karaoğlu, “Rize’ye yakışır bir etkinlik olacak. Rize tanıtım günleri adı altındaki etkinliğe Karadeniz’e komşu ve Türkiye Cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, KKTC, Kazakistan ve Özbekistan ülkeleri katılıyor. Muhteşem bir Kültür ve Sanat etkinliği olacak” dedi.

Değişik sürprizler var

Karaoğlu, “Rize’nin kültür ve sanatını en etkin bir biçimde uluslararası alanda tanıtacağız. İlk defa 80 ilden farklı olarak bir tanıtım olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’nın himayelerinde Rize Valiliğinin evsahipliğinde bu etkinliği yapıyoruz. Değişik sürprizler olacak. Rize’nin kültürel değerleri Başkentte olacak. 3 Nisan’daki resmi açılışımıza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

ridef2

Başkentte 2.5 Dönüm Çay Tarlası Kuruluyor

500 bini aşkın ziyaretçinin hedeflendiği etkinliğin ilklerin organizasyonu olacağını kaydeden Karaoğlu, “Ankara’da kuracağımız şehir yapısı ile 500 bin ziyaretçi sayısını aşacağız. Rize’nin kültürünü yansıtan simgeler başkentte yerini alacak. 2.5 dönüm çay tarlası oluşturacağız. Kemer köprülerimizden Ovit tüneline kadar değirmenlerimizden serenderlerimize kadar bir çok simgemiz başkentte yer alacak. Ayrıca çocuklarımız için 2 dönüm şişme oyun parkı ile lunapark kuracağız. 4 bin metrekare etkinlik çadırlarımız olacak. Gösteriler, halk oyunları ve konserler alışveriş çadırlarımızın ortasındaki 140 metrekarelik sahnede olacak” diye konuştu.

Muhteşem Bir Organizasyon Olacak

Karaoğlu, “Rize’nin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutunun ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının amaçlandığı organizasyonla mahalli idarelerin ve sivil toplum kuruluşlarının halkla birlikte kaynaşması, toplumsal barışa katkı, ulusal ve bölgesel kültürün tanıtılmasını amaçlıyoruz. İddialı hazırlanıyoruz. Muhteşem bir çalışma ortaya çıktı. Kaymakamlar, Belediyeler, Üniversitemiz ve çeşitli kurumlar ile işletmeler organizasyona katılacak. Bu yıl yapacağımız Rize Günleri’nde esnafımızın mükemmel şartlarda çalışacağı alanlar oluşturduk” dedi.

ridef3

Başbakan Erdoğan Katılıyor

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın etkinliğe davet edildiği ve açılışa katılacağı öğrenildi. Başbakan ilk kez bu yıl etkinliklerin açılışına katılmış olacak.

ajansrize

Editör: HABER MERKEZİ