Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle köy ve mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Çayeli’ndeki Atatürk anıtı önünde çelenk sunma törenine yapıldı.

Yapılan çelenk sunma törenine katılan köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Çayeli Belediye başkanı Dr. Atilla ESMEN, Çayeli Kaymakamı Turgay ÜNSAL, İlçe Cumhuriyet Savcısı Yusuf DEMİR, ilçe garnizon komutanı Görkem IŞIKLAR ve ilçe muhtarlar derneği başkanı ile çok sayıda birim amirleri ve personelleri yer aldı.

Çelenk sunma töreninin ardından konuşma yapan ilçe muhtarlar derneği başkanı Mehmet Ali ŞARK, hizmetler noktasında kendilerine her daim destek verildiğini belirterek İlçe kaymakamı Turgay ÜNSAL’a ve Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN’e teşekkür etti. Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Şark;  “Bilindiği gibi muhtrarlık müessesesi Osmanlı imparatorluğu zamanında kurulmuştur. Tarihte seçimle işbaşına gelen ilk resmi görevliler muhtarlardır. Muhtarlarımız hiçbir başka iradenin etkisi olmadan kişisel gücü ile seçimlere girip mahalle ve köy halkının teveccühüne mazhar olarak yetki almaktadırlar Temsil anlamında demokrasimizin en arı en güçlü müessesidir. Biz muhtarlar halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Vatandaşın sorunlarını ilk elden dinleyip çözümü için ilgile devlet kuruluşuna iletme görevini yaparak bir yönüyle mahallede veya  köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekteyiz. Çayelili muhtarlar olarak çok çetin bir coğrafyada yaşayan vatandaşları temsil etmekteyiz. Bunun yanında sosyal gelişmişliğe bağlı olarak ihtiyaçların buna paralel vatandaş taleplerinin çoğaldığı günümüzde işimiz çok ağırdır bunun bilincindeyiz bu durumundan gocunmuyoruz . Ancak: Başta merkezi idare olmak üzere kamu kuruluşu yetkililerinden bizlerin bu durumunu gözetmelerini istirham ediyorum. Vatandaşın sorunlarının çözümü için bütün muhtar arkadaşlarım gecesini gündüzüne katarak tüm imkan ve güçleri ile ellerinden geleni yapmaktadır yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın herhangi bir sorun nedeniyle muhtarının kapısını çalmayacağı güzel günler dileği ile vatandaşlarımızın ve onları temsil eden muhtarlarımızın 19 ekim muhtarlar gününü kutluyorum,.Saygılar sunuyorum”  dedi.

Dernek başkanının konuşmasının ardından Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN, Bugünün anlamlı bir gün olduğunu ifade ederek kürsüden şunları söyledi. '1829 yılından sonra ilk defa böyle bir gün kutlanıyor. Bunun benim için farklı bir anlamı daha var. 15 Temmuz'dan sonra olan bir olay. 15 Temmuz'da birçok şehidimiz ve gazimiz var. Öncelikle şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim. Herkesin hatırlayacağı gibi 15 Temmuz'da birde muhtar şehidimiz var. İnsanlığa sığmayacak şekilde şehit edilen muhtarımıza ALLAH'tan rahmet diliyorum.

Muhtarlar, seçilmişlerin içerisinde halka en yakın olan kişidir. Bizler bunun bilince olduğumuz için muhtarlarımıza elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Bizlerde insanlara yakınız fakat muhtarlarımız bizlerden bir adım daha yakın. O yüzden istek ve taleplerin tam yerine ulaşabilmesi için hizmetlerimizi muhtarlarımız ile birlikte istişare yaparak vatandaşlara götürüyoruz. Bu süreç şimdiye kadar bu şekilde devam etti bundan sonrada devam ettireceğiz inşallah. Bu vesileyle tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.' Dedi. Son olarak ilçe kaymakamı da günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı ve ardından tören son buldu.

ÇAYELİ BELEDİYE BAŞKANI DR. ATİLLA ESMEN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN tarafından düzenlenen programda ilçe, belde, köy ve mahalle muhtarları ile birlikte Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası dua yapıldı ve programı düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN’e muhtarlar teşekkür etti.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ