Hem güzel, hem yetenekli, hem başarılı, hem de Rizeli. Birçok reklam filminde ve dizide oynayan genç oyuncu son olarak  “Romantik Komedi 2 Bekarlığa Veda” filminde rol aldı. Sinem Kobal, Karadenizli yönünü Gazeteci Yazar Cevriye Kibar Bağdatlı’ya anlattı.

Röportaj: Cevriye Kibar Bağdatlı

Rize’ye hiç gittiniz mi?

Anne ve babam Rize Hemşin kökenlidir ancak İstanbul doğumlular. Ben de İstanbul doğumluyum. Bugüne kadar Rize'ye gitme fırsatım olmadı ancak ata evimiz yerinde duruyor. Anneannem bu yaz iki ay kadar Hemşin’de kaldı. Ama ilk fırsatta Rize’ye gideceğim. Bunu gerçekten çok istiyorum.

Karadeniz mutfağı ila aranız nasıl? En sevdiğiniz Karadeniz yemeği? Karadeniz mutfağından yaptığınız yemek türü var mı?

Karadeniz mutfağına alışığım ve karalahana dolmasını çok severim. Bunun yanı sıra muhlamaya da bayılırım. Genelde Karadeniz yemeğini aile büyüklerimiz yapıyor ve bana da afiyetle yemek düşüyor.

Horon oynamayı bilir misiniz? Hiç oynadınız mı? Biraz anlatır mısınız?

Evet, horon oynamayı biliyorum ve defalarca oynadım. Düğünlerimizde, şenliklerimizde oynadım. Horon oynamayı çok severim, özellikle tulum sesi beni çok etkiler.

Karadeniz ile ilgili fuarları ziyaret eder misiniz? Fuarlarda en çok ne dikkatinizi çeker?

Fuarları ziyaret etme fırsatım sadece bir kere oldu. Yöresel yemek stantları ilgimi çekti. Ayrıca keşanlarımızdan birkaç tane aldım.

Rize ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Rize benim için ata toprağı; doğası, havası benim genlerimde mevcut. Yaylaları, yemekleri özellikle sıcakkanlı insanları, hele kendine özgü tulum sesi bir başka… Kısacası her şeyini seviyorum Rize'nin. Çünkü köklerim Rize’de ve köklerime sıkı sıkıya bağlı bir aileden geldim ve bende bundan çok memnunum.

Şu anki projelerinizden bizi haberdar eder misiniz?

İlk olarak 14 Şubatta  “Romantik Komedi 2 Bekarlığa Veda” vizyona girecek. Burada çocuk ruhlu deli dolu bir kişilik olan Didem karakterini canlandırdım. Elbette ki bir kaç proje içinde yer alacağım.

Romantik Komedi 2’nin nasıl bir hikayesi var?

Esra, Didem ve Zeynep, üç yakın arkadaştır. Esra evlilik hazırlıklarına hız verirken, Didem grupta henüz evlenmemiş tek kız olarak kaldığını fark eder. Panikleyen Didem, sevgilisi Cem’i bir punduna getirip evlenmeye ikna etmeye çalışır. Fakat Didem’in bu hallerinden habersiz Cem yeni bir filmin hazırlıklarına başlar ve başrolü paylaştığı Gözde adında bir kadınla tanışır; tamamen işine konsantre olur. Her şey üst üste gelince Didem kıskançlık krizine girer ve Cem’e çaktırmadan onu izlemeye alır ve ekibin erkeklerinin Antalya’da bekarlığa veda partisi yaptıklarını öğrenir. Erkeklerin peşine düşen kızlar, otele dansöz kılığında girmenin yollarını ararlar…


14 Ağustos 1987 yılında İstanbul’da doğan genç oyuncu, aslen Rize, Hemşinli bir ailenin kızı. Babası inşaat mühendisi, annesi ise ev hanımı. Star TV'de yayınlanan Hürrem Sultan dizisinde rol Ayşe karakterini canlandıran Sinem Kobal, dört yaşında Yıldız Alper bale okulunda başladığı bale eğitimine sekiz yıl devam etti. Royal Akademi'den diplomasını alan Kobal, İSTEK Vakfı Özel Acıbadem Lisesi'ni 2001 yılında bitirdi. Başarılı bir öğrenci olan Sinem Kobal, ortaokulda öğrenci iken voleybol takımıyla ikincilik ve step birinciliği kazandı. Latin dansı ve Aikido sporu yapan Kobal, Dormen Tiyatrosunda aldığı eğitimle sanat hayatına giriş yaptı, henüz 13 yaşındayken ilk kez 'Dadı' adlı televizyon dizisinde rol almaya başladı. Ardından bir sezon da Uygur Tiyatrosu'nda çalıştı. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü mezunu olan yetenekli oyuncu atv’de yayınlanmış olan Selena adlı bir fantastik dizide Selena adlı bir karakteri oynadı. Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan 'Jetix Çocuk Ödülleri Ödül Töreni'nde başrolünü oynadığı Selena dizisi En Sevilen Yerli Televizyon Dizisi seçildi. Sinem Kobal ise yine bu törende En Sevilen Türk Kadın Oyuncu seçildi. 2010 Yazında Kanal D'de başlayan daha sonra Star TV'de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde Su karakterini canlandırdı. Genç oyuncu Romantik Komedi ve Romantik Komedi 2 filminde başarısıyla dikkat çekti. 


Editör: HABER MERKEZİ