Rize CHP İl Binasında Partililere ve delegelere seslenen CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce gelecek seçimlerde iktidar olamadıkları taktirde istifa edeceğini söyledi.

   1929 Yılında bir çakı ile Anne Annesinin Rize”den çıkarak Yalova”ya yerleştiğini söyleyen CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce “ 12 Yıldır Baskıcı, zülm eden taraf olmayan bertaraf eden Eğitim, Adalet ve tarım sistemini çökerten bir iktidar var. Bu durum karşısında CHP umut olamiyor. Kimse genel başkanı umut olarak görmüyor. Yeni bir güç olmak için yola çıktık. Türkiye”de Ecevit”in yakaladığı yüzde 42 oranını yakalamak için yoldayız. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu oyları yüzde 40 a çıkartamazsam istifa ederim demişti. Hala aynı koltukta. Ben ise genel seçimlerde partimi 1 parti yapamazsam istifa edeceğim sözünü veriyorum. Artık CHP de blok listeler kalkacak. Çarşaf listeler olacak. Tüzük değişecek. Artık tüzüğe göre genel başkanlık olmayacak. Önce tüzük sonra genel başkanlık diyorum. Üyeler ile ön seçim ardından genel başkanlık seçimi olacak” dedi.

   Sol bir parti oluşturacaklarını belirten İnce “ Bizim Recep Tayip Erdoğan”ın partisinden farkımız yok, Parti üzerinde korku var ve bu korku kalkacak. Önce parti içinde demokrası olmalı, şu an partimiz kötüye gidiyor ve bu partiden iktidar çıkmaz, siz delegeler sokağın vicdanisiniz, yürüyüş bir adım ile başlar ve çoğalır” dedi.

     Başbakan olacağıma inaniyorum

Muharrem İnce konuşmasında Türkiye de başbakan olacağına inandığını belirterek” Partinin bu yapısıyla bu parti iktidar olamaz, Ben bu parti genel başkanı olduktan sonra Başbakan olacağıma inaniyorum. Rize”den milletvekili çıkmadan, Diyarbakır dan milletvekili çıkmadan bu parti iktidar olamaz, ben de başbakan olamam” dedi.

   Kürt, Alevi sorunlarını çözeceğini ve ülkede barış ve huzur getireceklerini söyleyen İnce “ Sunilerin ibadet ettikleri yerlerin imamlarının maaşlarını kim ödüyor, Devlet, Peki Alevilerin Cem evlerinin maaşlarını ödüyormu ?, hayir, işte onu da bu devlet ödemeli” dedi.

   Yine Rizeli başbakan

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce Başbakan Recep Tayip Erdoğan”ın Cumhur Başkanı olmasının ardından “ Bir Rizeli gitti, Diğer Rizeli başbakan olacak. Ben bu partiyi umut yaparım” dedi.

Mehmet Bekaroğlu” nun CHP ye geçeceği sorusu üzerine “ Dereler güçlerini ırmaklardan alır, ırmaklar dereye akar ve dere büyür,  eğer bir ırmak kırlı ise o dere kırlenir, Ben Bekaroğlu”nu partiye çağırmam, bu parti sol bir partidir ve sol oyların güçleri ile büyüyecek, ben geçmişten kalan tüm sol oyları partiye alırım, Bekaroğlu”nu partiye çağırmam” dedi.

   CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ise kendilerine kimsenin baskı yapmadığını belirt erek” Biz kimseden korkmayız, delegelerin tümü burada ve hiç birine kimse baskı yapmadı” dedi.

    İnce daha sonra partileler ile bir süre sohbet ettikten sonra beraberinde bulunan Yalova CHP il başkanı ve Yalova Belediye Başkanı ile birlikte Rize”den ayrıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ