Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kızılcahamam kampında, muhalefete yüklenerek, 'Muhalefet ateşle oynamasın, muhalefet sokakları tahrik ediyor' dedi. Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan yolunda yürüyeceklerini belirtti.

Başbakan  Erdoğan AKP'nin Kızılcahamam istişare toplantısına katıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı toplantıda konuşan Erdoğan ağırlıklı olarak terör ve alınan önlemler üzerinde durdu. Belirli bir strateji çerçevesinde hareket ettiklerini kaydeden Erdoğan, 'Amaç terör örgütünün silah bırakmasını sağlamaktır' dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

'Ayrıştırıcı temalar üzerine konuşmayacağız. Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Mevlana'nın diliyle konuşacağız. Aşı Veysel gibi bu uzun ince yolda yorulmadan koşacağız. Komşularımız Ortadoğu, AB ve ABD en azından söylem yönünden Türkiye'nin yanındadır. Ancak dostlarımızın söylemle yetinmeyerek terör örgütünün maskeli faaliyetlerini durdurmalarını bekliyoruz. Sonuca gitmek için çok önemli bir fırsat yakalamış bulunuyoruz. Çok iyi bir fırsat yakalamış durumdayız. Terör örgütü her taraftan sıkıştırılmıştır. Siyasi, askeri ve diplomatik araçları çok iyi yönetmek için toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi gerekiyor'


TAHRİK SİYASETİ İZLEYENLER TERÖRE DESTEK VERİR

Konuşmasında sorunların çözümü için iktidar ve muhalefet aynı safta buluşması gerektiğini kaydeden Erdoğan, 'İnsanları dışlamak yerine kazanmalıyız' diye konuştu. Erdoğan, tahrik siyaseti izleyenlerin teröre destek verdiğini de sözlerine ekledi.

MUHALEFET ATEŞLE OYNAMASIN

Başbakan Erdoğan muhalefete yüklendiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

'İnsanımız milletine sadakatini her zaman gösterdi. Muhalefet ateşle oynamasın, muhalefet sokakları tahrik ediyor. Menfi milliyetçilik söylemi Türkiye'ye kötülüktür. Barışı asıl tehdit eden dışlayıcı milliyetçilik söylemidir. Hamasi nutuklarla bir yere varılmaz, vazgeçin. Kimse demokratik siyasetin dışına itilmesin, çare demokratik siyasettir'

Editör: HABER MERKEZİ