Rize'de İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş'in 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatı ile Rize'ye gelen müfettişler, Gezmiş'in Sosyal Hizmetler İl Müdürü olduğu dönemdeki olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Rize İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş'in, 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dün akşam saatlerinde tutuklanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakan Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla Rize'ye gelen bakanlık müfettişlerinin öncelikle cinsel istismara uğrayan 2 erkek çocuk ve aileleri ile görüşecekleri belirtildi.

YETİŞTİRME YURDUNDAKİ İDDİALAR ARAŞTIRLIYOR

Mehmet Nuri Gezmiş'in, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaptığı 2007 yılında kendisine Yetiştirme Yurdu'nda kalan erkek çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine müfettiş soruşturması geçirdiği ortaya çıkmıştı. 

Müfettişlerin Gezmiş'in yargılanmasını istemelerine rağmen raporların işleme konulmadığı iddialarını da gündeme alan müfettişlerin eski dosyaları yeniden açarak ihmali saptanan kamu görevlileri hakkında işlem başlatılabileceği kaydedildi.

ÇOCUKLARIN İFADELERİ KAN DONDURDU

Bu arada, Mehmet Nuri Gezmiş'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen erkek çocukların verdiği ifadeler kan dondurdu. Gezmiş'in Whatsapp üzerinden yazıştığı 14 yaşındaki erkek çocuğu mesai saatinden sonra Kızılay'ın kıyafet dağıtım deposuna çağırdığı, verdiği yeni kıyafetleri giyen çocuğa üzerini değiştirdiği sırada, 'Gel seni bir muayene edeyim' dediği, ardından cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

Şikayetçi mağdur erkek çocuğun olayla ilgili açıklamalarında, cinsel istismara maruz kaldığı Mehmet Nuri Gezmiş'e korktuğunu ve depoya bir daha gelmeyeceğini söylediği de yer aldı.

AVUKAT OĞLU BABASINI SAVUNMADI

Öte yandan oğlu da avukat olan Mehmet Nuri Gezmiş'in cinsel istismar suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alınmasının ardından avukatlığını Rize Barosu Başkanı Yunus Çoruh yaptı. 

Avukat Çoruh'un yaptığı savunmada, polisi abartılı bir fezleke hazırlamak ve olayla ilgisi olmayan geçmişteki müfettiş soruşturma evraklarını da dosyaya eklemekle suçladığı öğrenildi.

Bu arada Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde Mehmet Nuri Gezmiş'in halen müdür göründüğü ortaya çıktı.

Editör: HABER MERKEZİ