Aktif Eğitim Sen Sendikası tarafından Cumhuriyet meydanında düzenlenen atama protestoları eyleminde hükümetin atamalar konusunda tutumu eleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında Aktif Eğitim Sen tarafından düzenlenen protesto mitinginde son zamanlarda hükümetin yaptığı fişlemeler ve uygulamalar protesto edildi. Cumhuriyet Meydanında ki toplantıda konuşan Aktf Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Cengiz Yıldıım son zamanlarda eğitimcilerin fişlendiğini belirterek” Yanlı veya yansız diye eğitimciler fişlenmekte, iktidar siyasal olarak kadrolaşmaya başladı. Kamu çalışanlarının fişlenmesi ve siyası sendikaların kadrolaşma politikaları ülkede eğitimi bölmekte. Yapılan bu uygulamalara ve ülkeyi bölücülüğe getiren fişlemelere Hayır diyoruz.  Bakanlık sınav ile atadığı idarecileri yapılan kanun değişikliği ile görevlerinden almakta ve hukuksuz bir şekide yöneticiler öğretmenliklere dönmekte” dedi.

   Konuşmanın ardından atamalar ile ilgili görsel hazırlandı, bir poşetin içinde konulan atama yazılarından Liyakat ve Biat yazısı çıktı. Biat yazısı çıkan müdür olarak atandı ve eski müdür öğretmenliğe geri döndü.

   Aktif Eğitim Sen Şub Başkanı Cengiz Yıldırım eski müdürlerin öğretmenliğe geçişlerde zorluklar yaşayacaklarını söyledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ