AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, iktidarları döneminde halkın yüzünü yere eğecek hiçbir şey yapmadıklarını söyledi.

Bağış, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen ''AK Parti Dış Politikası ve Türk Dış Politikasında Yapmış Olduğu Açılımlar'' konulu toplantıda, Türkiye'nin dış ilişkilerde geldiği noktayı anlattı.

Geçmişe dönüp bakıldığında ekonomik parametrelerde kendini aşmış bir Türkiye ile karşılaşıldığını belirten Bağış, ''Dış politika açısından baktığımızda da dış ticaretini çok ciddi oranda artıran bir Türkiye ile karşılaşıyoruz. Bugün ülkemizde hayalinin bile yaşanmadığı rakamlara ulaşıldı'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderiliğinde hiçbir başbakanın gitmediği ülkelere gittiklerini kaydeden Bağış, bütün komşu ülkelerle iyi ilişkiler yaşar hale gelindiğini belirtti.

Başarılı olmalarındaki sırrın temelinde insan sevgisinin yattığını ifade eden Bağış sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnsanını seven, her zaman kazanır. Bizim muhalefet partilerimizin iktidar görememelerinin sebebi de insanları sevememelerinden kaynaklanıyor. Ellerinden gelmiyor ne yapsınlar. Biz insanlarımızı seviyoruz, onların dertlerini kendi derdimiz olarak kabulleniyoruz. Bu ülkedeki mini eteklinin de türbanlının da Kürt'ün de Laz'ın da Türk'ün hepsinin sorunu benim sorunumdur.

Herkesin sorunu bizim sorumuz dediğimiz zaman sorunları çözmeye başlıyoruz. Ekonomide, sağlıkta, eğitimde çözdük, dış politikada da çözmeye başladık. Çünkü başladığımız her işin içine insan sevgisi katıyoruz. Dönemimizde halkımızın yüzünü yere eğecek hiçbir şey yapmadık.''

1915 OLAYLARINA İLİŞKİN ERMENİ İDDİALARI-


Bugünlerde en çok konuşulan konunun, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları olduğunu söyleyen Egemen Bağış, bu konuda önemli adımlar attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''TBMM'den oy birliğiyle çıkmış kararla Ermenistan yetkililerine mektup yazarak, 'Gelin, bizim tarihçilerimizle sizinkiler, her iki tarafın uzmanları, arşivcileri ve hatta bu konuda bilgili olan 3'üncü ülkelerin yetkilileri bir araya gelip araştırma komisyonu kuralım' dedik. Mektubu vereli 2 yıl geçti, ama hala tık yok. Demek ki onlar tarihiyle yüzleşmeye hazır değil. Bu girişimle uluslararası platformda geçmişimizle yüzleşmeye hazır olduğumuzu belirtmiş olduk.''

Kaynak: Haberturk 

Enerji konusunda da yapabileceklerini yavaş yavaş göstermeye başladıklarını da ifade eden Bağış, ''Bakü-Ceyhanoru Hattı'nda neler yaşandığını hepimizi biliyoruz. Şimdi de Samsun-Ceyhan boru hattı çalışmaları son aşamaya geldi. Karadeniz'den yüklenen petrol Ceyhan üzerinden Akdeniz ülkelerine, oradan da dünyanın dört bir yanına gidecek'' diye konuştu.


-ÖZELLEŞTİRMELER-


Ekonomik güçle birçok şeyin belirlendiği bir dönem yaşandığına işaret eden Bağış, ''Bu nedenle kendi paramızla yatırım yapmak sağ cebimizden alıp sol cebimize koymaktır. Burada önemli olan elin taşıyla elin kuşunu vurabilmektir. Türkiye bunu yapmaya başladı'' dedi.

İktidara gelmeden önce yıllık 1 milyar dolar olan yabancı yatırımın, geçen yıl 20 milyar dolara yükseldiğini bildiren Egemen Bağış, bu rakamın bu yıl 25 milyar doların üzerine çıkmasının hedeflendiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecine de değinirken şunları söyledi::

''AB ile müzakereleri başlatan parti biz olduk. Üyeliğe taşıyan parti de biz olacağız. AB, uzun ince bir yol. Biz bu yolda yürümekte kararlıyız. Bazı devlet başkanları bizi istemiyor. İsterse istesin, istemezse istemesin. Orada 27 ülkenin devlet başkanı var. Birinin isteyip istememesi bizim için bir şey değiştirmez. Avrupa'nın ihtiyaçlarına baktığınız zaman onların Türkiye'ye, Türkiye'nin de onlara ihtiyacının olduğunu görürsünüz.''

Editör: HABER MERKEZİ