Dilek ASLAN 

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Programı desteğiyle yürütmekte olduğu “Bilgisayar Geri Dönüşüm “ projesi kapsamında düzenlenen bilgisayar kurslarının 3. sü 14 Nisan – 2 Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Milli Eğitim müdürü Rasım çelik, Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi ile okullarda, kişi ve kurumların ellerindeki eski ve arızalı bilgisayarların toplanması ve geri dönüşüm yöntemi ile tamir edilerek engelli ve imkânları kısıtlı vatandaşlarımıza hediye edilmesini amaçlamakta olduklarını ifade ederek, “ Proje kapsamında Bedensel Engelliler Derneği üyesi olan 12 engelli gence 75 saatlik temel bilgisayar eğitimi verdik. Temmuz ayında kursiyerlere bilgisayarlarını hediye edeceğiz.  Üç yıl süreli Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesinde Rize Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İtalya ve İspanyadan eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmaktayız” dedi.

Çelik,sözlerinin sonunda  Geçtiğimiz yıl açılan kurslarda toplam 22 kursiyere bilgisayar eğitimi verilmiş ve ve geri kazanılan bilgisayarlar kursiyerlere hediye edildiğini söyledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ