Microsoft, Xbox ve PC platformları için yaptığı oyunları, iOS ve Android için yeniden tasarlamaya başlayacak.

Reuters‘ın haberine göre bu yıl Microsoft ilk olarak Age of Empires’ı iOS ve Android telefonlara uyarlarken ileri ki zamanlarda diğer Xbox ve PC oyunlarını da mobil platformlar için yayınlayabilir.

Microsoft ile Sony arasındaki oyun konsolu savaşları hız kesmeden devam ederken, Microsoft vazgeçilmez oyunlarını akıllı telefon platformlarına uyarlamak için çalışmalara başladı bile. Habere göre Microsoft, Japon mobil oyun geliştiricisi KLab ile anlaşarak bu konuda ilk adımını attı.

İlk yayınlanacak oyun ise Age of Empires olacak. Söylenenler doğruysa yıl sonuna kadar iOS ve Android platformlu telefonlar için ücretsiz olarak sunulacak. Microsoft, KLab ile anlaşmayı ve Age of Empires’ın mobil versiyonunu onaylarken diğer oyunlar ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Age of Empires’ın mobil oyununu çıkarmak için KLab ile Microsoft anlaşmaya vardı. iOS ve Android platformlar için İngilizce olarak tüm dünyada yayınlanacak oyun ileride diğer dillerde ve Windows Phone için de çıkartılacak. Diğer Xbox oyunlarının iOS ve Android platformlarda yayınlanacağına dair raporlar yanlış bilgi içermektedir. Şu an için Age of Empires dışında başka bir açıklamamız olmayacaktır.”

Microsoft’un resmi açıklamasının da gösterdiği gibi çok yakında akıllı telefonlarda Age of Empires furyası başlayacak.

cnnturk.com

Editör: HABER MERKEZİ