Başbakan Erdoğan'ın 'Anayasa'ya gerek yok bir cümle yeter' dediği türban sorununda MHP, iki maddelik Anayasa değişiklik teklifle cevap verdi. Türbanla kamu hizmeti sunulması ve alınmasında eşitlik öngörülüyor.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA KARŞIYIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Mevcut Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasına yapılacak ek bir ifade ile konu (başörtüsü sorunu) hukuki zeminde siyasal ve toplumsal gerginliklere yol açmadan çözüme kavuşmuş olacaktır'' dedi. Bahçeli 'Devletin sunduğu hizmetlerden yararlanmada eşitsizliğe yol açması nedeniyle MHP başörtüsü yasağı uygulamasına karşıdır' dedi.

MHP'NİN TEKLİFİ

MHP'NİN KANUNDAKİ DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ
Madde 1: Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrası'nın 'devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.'
Madde 2: Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer, halk oylamasına sunulduğu takdirde tümüyle oylanır.''


Bahçeli açıklamasında, ''çözümü gerçekten arzulayanlara'' partisinin
teklifini de yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

''Milliyetçi Hareket Partisi'nin açık ve net teklifi şudur:

Milliyetçi Hareket Partisi bu konuyu, mevcut Anayasa'nın 10. maddesinin 4. fıkrasında 'devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır' ifadesine ek olarak bütün işlemlerinden sonra gelmek üzere 'her türlü kamu hizmetlerinin sunulmasında ve bunlardan yararlanılmasında' cümlesine yer vererek çözmeyi önermektedir.

Başörtüsü konusunda herhangi bir yasaklayıcı yasal düzenleme bulunmadığının bilindiğini ifade eden Bahçeli, bu konudaki muhalif görüşlerin temel dayanağının Anayasa Mahkemesi'nin 1989 yılında aldığı bir karar olduğunu belirtti.

İnternethaber

Editör: HABER MERKEZİ