Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, başörtüsü sonuna yönelik sunduğu, Anayasa maddesindeki değişiklik formülüne AK Parti’den destek geldi. Bahçeli’nin sunduğu formül üzerine görüştüğümüz Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, yapılan teklifin olumlu karşılandığını ve kurulacak komisyon tarafından inceleneceğini belirtti.  

YETER Kİ FORMÜL SUNULSUN

Başörtüsü yasağının kaldırılması için atılan adımlarda formülün kimden ya da nereden geldiğinin önemli olmadığını ifade eden Kuzu, “ Formülü kimin sunduğu önemli değil. Burada amaç bu sorunu çözmek… Yeter ki çözüm için formül sunulsun. ” diye konuştu.

Devlet Bahçeli’nin sunduğu, “Anayasa’nın 10. Maddesi’nin 4. Fıkrasında değişiklik yapma” teklifinin daha iyi formüle edilmesi üzerinde çalışacaklarını, yetkili mercilerce incelenip, irdelendikten sonra sorunu çözüp çözmeyeceğine karar verileceğini açıklayan Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, “Teklif sorunu çözecekse, neden kabul edilmesin?” diye konuştu..

“O formül ya da başka bir formül neyse, bu sorun bir şekilde çözülmek zorunda.” Diyen Kuzu, bu zamana kadar yaptığı tüm konuşmalarda bunu savunduğunu söyleyerek, başörtüsü sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.

BAHÇELİ NE SUNMUŞTU

Başbakan Erdoğan’ın “Türban sorununun çözümü için yeni anayasa değişikliğine gitmeye gerek kalmadan tek cümleyle çözülür. Biz bu noktada varız. MHP 'ben de varım' diyor. Mesele yok zaten. CHP yoksa yok. Olanlarla beraber biz yola devam ederiz” sözleri üzerine harekete geçen MHP, bugün sunduğu teklifte Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrasında yapılacak değişiklikle sorunun çözüleceğini belirtmişti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mevcut Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrasında “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” ifadesine ek olarak bütün işlemlerinden sonra gelmek üzere “her türlü kamu hizmetlerinin sunulmasında ve bunlardan yararlanılmasında” cümlesine yer vererek çözmeyi önerdiklerini belirtmişti.

İşte MHP'nin teklifi:

'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesinin 4. fıkrasının değiştirilmesi hakkında kanun teklifi.

 Madde 1: Anayasa’nın 10. maddesinin 4. fıkrası’nın “devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.

Madde 2: Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer, halkoylamasına sunulduğu takdirde tümüyle oylanır.

Haber 7

Editör: HABER MERKEZİ