Milletçi Hareket Partisi Rize milletvekili adaylarından O. Cem Kazmaz’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Parti tarafından YSK’ya 3. sıra adaylık için Gazeteci Ömer Lütfü Kanburoğlu’nun ismi bildirildi.

Bilindiği gibi Milletçi Hareket Partisi daha önce Rize milletvekili 1. sıra adaylığı için Salih Zeki Mayi, 2. sıra için ise Fatma Sancaktutan’ın ismini açıklanmıştı.

Fatma Sancaktutan Kimdir?

1962 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul öğrenimini Çayeli/Çukurluhoca Köyü’nde, Ortaokul ve Lise öğrenimini Üsküdar Kız Lisesi’nde tamamladı. 

1984 yılında da Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fransızca Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 

İş hayatına özel sektörde başladı ve 1985–1986 yılları arasında İstanbul’da bir dış ticaret firmasında ithalat-ihracat bölüm sorumlusu oldu. 

1987–1998 yılları arasında Özel bir bankanın Çayeli Şubesinde Muhasebe Şefliği yaptı. 

Öğretmenlik sevdası ağır basınca 1998 yılında Gaziantep ili Nurdağı ilçesine sınıf öğretmeni olarak atandı. Tekrar ilçesine döndü ve 1999–2005 yılları arasında Çayeli’nde sınıf öğretmeni olarak mesleki yaşamını sürdürdü. 

Çok sevdiği mesleğini yurt dışında sürdürmeye karar verdi. 2005- 2010 yılları arasında T.C Strasbourg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği emrinde Fransa’nın Strasbourg şehrinde Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Öğretmeni olarak sorumluluk üstlendi. Buradaki görev süresi boyunca Avrupa Birliği Değerleri ve Uygulamalarını yakından takip etti. Eğitim, Sosyal Politika ve Uluslararası İlişkiler konularında birçok seminer çalışmasına iştirak etti. Gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik sosyal ve eğitim içerikli projelerin gerek tasarım ve gerekse uygulamalarında aktif rol aldı. 

Temmuz 2010’da görev süresini tamamladı ve yurda döndü. Rize ili Zihni Derin Reşadiye İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği görevini sürdürürken milletvekilliği aday adaylığı başvurusu için istifa etti. 

Öğretmenliğin geçim için değil; gelişim için yapılması gerektiğine inanır. Bilgi ve sevgiyi yüce değerler olarak kabul eder. Fransızca’nın yanı sıra ikinci yabancı dil olarak İngilizce bilen Fatma SANCAKTUTAN, evlidir. 

Ömer Lütfü Kambuoğlu kimdir?

28 Mayıs 1960 tarihinde Rize’de doğdu. Babasının vazifesi icabı çocukluğu Ankara’da geçen Kanburoğlu eğitimini Ankara’da tamamladı. Sırası ile Sarar İlköğretim Okulu, Namık Kemal Orta Okulu ve Çayeli Lisesini bitirdi. 

Daha sonra Ankara Hukuk Fakültesini bitiren Kanburoğlu 30 yıldır gazetecilik yapıyor. Yeni FORUM Dergisinde 25 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü ve köşe yazarlığı yapan yazar, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Aydın Yalçın vefat ettikten sonra derginin yönetimini üstlenerek Yazı İşleri Müdürlüğünün yanı sıra Başyazarlığını yürüttü. Bu arada Dışişleri Bakanlığı nezdinde Türkçe, İngilizce, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe ve Türkmence olarak yayımlanan Avrasya Etüdleri dergisinin yayınını organize etti. 

Yayınlanmış yüzlerce makale ve incelemenin yanı sıra çeşitli kitapları vardır. 

Bu arada 1998 yılında Yeni Forum Dergisi Yazı İşleri Müdürü olarak Harp Akademileri/ Milli Güvenlik Akademisini bitiren Kanburoğlu, 2000’li yıllarda yaşanan ekonomik kriz sebebi ile Yeni Forum Dergisini kapatarak Başbakanlıkta Kriz Yönetim Merkezinde, Sayın Sadi Somuncuoğlu, Sayın Faruk Bal ve Sayın Devlet Bahçeli’nin kadrolarında hizmet etti. MHP’li Devlet Bakanı Sayın Şuayip Üşenmez’in Basın Müşavirliğini yürüttü. 

Koalisyon hükümetinden sonra iktidara gelen AKP hükümeti döneminde Başbakanlık Basın Müşavirliğinde Basın Müşaviri olarak hizmet eden Kanburoğlu, Başbakanlıkta hizmet süresini doldurarak emekli olmuş ve Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili adayı olmuştur. 

Editör: HABER MERKEZİ