Milliyetçi Hareket Partisi’inden (MHP) 25'inci dönemde Aksaray milletvekili ve MHP Çağrı Heyeti yedek üyesi olan iş adamı Turan Yaldır, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Aksaray'da gözaltına alındı.  Sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla evinde gözaltına alınan Turan Yaldır, sağlık kontrolü için Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Turan Yaldır’n sorgusu yapılmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi.

Ayhan Erel daha sonra yaptığı açıklamada gözaltının
 

Ayhan Erel daha sonra yaptığı açıklamada gözaltının “bir yanlış anlama sonucu” gerçekleştiğini söylemişti.

MHP’nin ‘Kurultay Çağrı Heyeti’ başkanlığını yapan Aksaray eski il Başkanı avukat Ayhan Erel de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 28 Temmuz tarihinde gözaltına alınmış ve 48 saat sonra serbest bırakılmıştı.

MERAL AKŞENER: LANETLİYORUM

Yaldır’ın gözaltına alınmasının ardında MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener kişisel twitter hesabından açıklama yaptı. “Ülkücü arkadaşlarımın FETÖ’cü olmak iddiası ile gözaltına alınmasını lanetliyorum” diyen Akşener “Bu arkadaşlarımın ülkücü olduğunu biliyorum. Sırf siyasi muhaliflerini saf dışı etmek amacı ile bunu yaptıranları ülkücüler unutmuyacaklardır. Adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine çağrım, çok önemli ve ciddi bir süreci bu tür siyasi oyunlara alet etmek isteyenlere müsaade etmeyiniz. AKP siyasilerine sözüm; her dönem yaptığınız haksızlıkları ‘Allah bizi affetsin’ diyerek kapatamazsınız. İnsanların hayatlarını çalıyorsunuz. Allah ülkücü arkadaşlarımın yar ve yardımcısıdır” yorumunda bulundu.

Sözcü

 

 

Editör: HABER MERKEZİ