Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Rize Milletvekili adayları çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çalışmalarına aralıksız devam eden MHP Rize Milletvekili adayları günde iki programla seçmenle buluşuyor. Sabah erken saatlerde saha çalışmalarına başlayan adaylar daha önceden belirlenen noktalarda iftar molası verdikten sonra teravih namazı sonrasından sahur vaktine kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim çalışmalarını hakkında bilgi veren MHP İl Başkanı Mustafa Sarıoğlu Seçim koordinasyon kurulu tarafından planlanan seçim çalışma programı, adeta vekil adaylarına dinlenmek için bile zaman tanımıyor. Seçimlerin 40 günlük bir zaman dilimine sıkıştırılmış olmasından kaynaklı bu programa, vekil adayları ve teşkilatların harfiyen uyduğu görülmektedir. MHP İl Başkanlığı tarafından organize edilen seçim çalışmalarında ana tema, seçmenle el ve göz temasının sağlanması üzerine kurulmuş. Saha çalışması yapan vekil adaylarının; vatandaşlarla yakından ilgilenmesi, sohbet etmesi, resimler çektirmesine vatandaşında ilgisinin büyük olduğu gözlenmektedir. Gidilen her noktada vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan MHP Milletvekili adayları ve beraberinde ki heyetin, gelen iftar ve sohbet davetlerine yetişemez hale geldiğimiz bir gerçektir.

24 Haziran seçimlerinde ilk defa uygulanacak olan seçim modeli gereği; bir oyun Cumhurbaşkanı adayına diğer oyun ise milletvekili adayına kullanılacak olması seçmen tarafından oldukça kabul gören bir uygulama olduğu görülmektedir. Seçmenin illerdeki, başarısız yönetimleri ve milletvekillerini bu yöntemle beraber daha rahat cezalandırabileceklerinin farkında olduklarını görmekteyiz. Cumhur ittifakında oyunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğiz diyen seçmenin Milletvekilliğinde tercihinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ifade etmesi dikkat çekmektedir. Saha çalışmaları, seçim büroları, afiş çalışmaları, broşür çalışmaları ve ses sitemli araç çalışmalarına bakıldığı zaman çalışan tek partinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğu görülmektedir. Haklın teveccühü ve ilgisi de dikkate alındığında bu seçimin tek kazananının Milliyetçi Hareket Partisi olacağını söylemek yanlış olmaz. Görülen odur ki ;MHP teşkilatları ve milletvekili adayları ile birlikte, bu teveccühe layık olmak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Anlaşılıyor ki bu necip millet ;15 Temmuz gecesini gür sesi “Hükümetin ve Demokrasinin yanındayız ”ifadelerinin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli beyin bu çıkışının darbe teşebbüsünün başarısız olmasında ki en büyük neden olduğunu farkında. Bu nedenle vefa ve sahiplenme duygusu ile hareket eden seçmen milletvekilliğinde kullanacak olduğu oyun rengini Üç Hilalli MHP olarak belirlemiş durumda.

Demokrasilerde siyasilerin değerlendirildiği seçim sandıkları zamanı geldi. Şimdi herkes vicdanı ile baş başa kalarak oyunu kullanacak. Başka fikirlere ve düşüncelere saygı duyacak. Seçim dönemlerinde halkı karşı karşıya getirmeye çalışacak provokatör olaylara karşı duyarlı olacak. Sonuç ta sandıktan çıkacak millet iradesine saygı duyacak. Ama en önemlisi milli birlik ve beraberliğimizin hiçbir şeyin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. ”Düşmanımın düşmanı benim dostumdur” gibi bir anlayışın doğru olması asla mümkün değildir. Unutulmamalıdır ki,” Türk’ün Türk’ten Başka Dostu Yoktur.”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimler öncesinden ifade ettiğimiz gibi; Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mecliste güçlü bir MHP için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İnanıyorum ki; 24 Haziran gecesi Rize’mizi temsilen en az bir vekilimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine göndereceğiz. Bu azim ve kararlılıkla çalışan teşkilatımızın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ