Yazar Nihat Genç, ülkücü hareketten kopmasının tek nedeninin, hareketi kuran güçten şüpheleri olduğunu ve bunun da bir ‘ derin devlet hareketi’ olduğuna inancının tam olmasından dolayı camiadan koptuğunu belirti.

Camiada ise, Ülkücü hareketin kurucusu ve  babası  Başbuğ Alpaslan Türkeş olarak bilinmekte.

“Türk’üm- Türkçü değilim, Vatanseverim-milliyetçi değilim’ diyen Nihat Genç, söyleşide açıkça Alpaslan Türkeş’in gücünden şüphelendiğini ve ülkücü hareketi ise derin devlet hareketi olarak kurduğunu vurguluyor.

İşte yazar Nihat Genç’e sorulan soru ve verdiği cevap

“Bir zamanlar Ülkücülerin içerisinde bulunduğunuz söyleniyor, hatta orada bir takım dergilerde öncülük yaptığınız söz konusu; Neden Ülkücülerden uzaklaştınız? Neden bir zamanların Türk Milliyetçisi olduğunuzu inkâr etmektesiniz? Oysa bizim milliyetçilik anlayışımız Kuran´a ve Galiyev, Akcura, Gökalp, Hüseyinzade, Molla Nur Vahidov,Yahya Kemal..vb düşünürlere dayanmıyor mu? Bunlara baktığımız vakit insan sevgisine dayanan kesinlikle anti-emperyalist düşünce olan bir ideoloji. lütfen bizimle açık açık bu geçmişteki meselenizi paylaşın ve sizden rica ediyorum ülkücülere olan kırgınlık bitsin artık, çünkü o samimi ülkücülerin bunda günahı yok. Koltuk kavgası olanlar bizden değildir zaten.”

Nihat GENÇ: Ben, l2 Eylül sonrası kendimle ve arkadaşlarımla ciddi bir muhasebeye yani tartışmaya girdim ve arkadaşlarıma vefa borçlarımı sonuna kadar ödedikten sonra bu ideolojik hareketi kıyasıya eleştirdim ve bu eleştirilerimi hikayelerimde romanlarımda enlemesi boylamasına dobra dobra yaptım.

MHP, TAM BİR DERİN DEVLET HAREKETİ

Ben bu hareketin tahmininizden çok daha ileri noktalarında bulundum ve tanımadığım birlikte yıllarımı geçirmediğim insan kalmadı, kısaca şunu söyleyeyim, bu hareketi oluşturan Anadolu'dan kopup gelmiş temiz samimi çocuklara inancım aşkım hala devam etmektedir, ancak bu hareketi kuran güçten şüphelerim vardır ve bu hareketin kuruluşunun bir derin devlet hareketi olduğuna imanım tamdır.

Henüz on yedi yaşında bir çocuğun bunları bilmesi de söz konusu olamazdı, ama, yaşadık gördük ve öğrendik ve yolumuzu belirledik, bu hareketin milli bir hareket olduğu lafı eksiktir, bu hareket milli bir devlet hareketidir, bense, bağımsız bir yazar olmak istiyordum, sağımda solumda odamda derin görevli adamlarla yaşamak istemiyordum ve ilişkimi kestim, ancak, yüzlerce arkadaşımla arkadaşlığım ölünceye kadar sürecek, çünkü, onlarla aynı türküleri söyledik aynı temiz duyguları aynı memleket duygusunu hala paylaşmaktayım, şunu da samimi bir şekilde söyleyeyim, bu hareketin bugünkü lideri Devlet Bahçeli bu hareketin bugüne kadar gördüğü (bütün dedikodulara rağmen) en bağımsız lideridir, bir de, şimdi ne konuşsam konuşmamın konusunu oluşturan insanlar hala ortalıkta ya da siyasetin içinde onlarla boşuna boşuna cebelleşmek istemem.

cafesiyaset

Editör: HABER MERKEZİ