Saadet Partisi Rize Teşkilatı, Fransa’da yaşanan dergi saldırısı sonrası yaşanan gelişmelerde, Müslümanların duyarsızlığına dikkat çekmek için mezarlıkta basın açıklaması tertipledi.

Saadet Partisi Rize Teşkilatları tarafından Rize Belediyesi Asri Mezarlığı’nda tertiplenen basın açıklaması için Cuma Namazı sonrası partililer mezarlıkta toplanmaya başladı. Partililer açıklama için pankart açınca ilk önce ne olduğunu anlamayan mezarlık görevlisi hazırlıklara müdahale etmek istedi. Emniyet tarafından izin alındığını öğrenen görevli bir süre durumu amirlerine bildirmek için telefon trafiği yaşadı. Ancak durumu amirlerine bildiremeden açıklama başladı.

SAADET PARTİSİ

Mezarlık içerisinde toplanan grup ilk önce Fatiha Suresi'ni okudular. Ardından hazırlanan açıklama okundu. Bir partili tarafından okunan açıklamada, “Hazreti Muhammed düşmanlığı son günlerde alçaklığın en yüksek şekli ile tezahür etmiştir. Artık bu düşmanlık devlet politikalarından öteye geçmiş, kitleleşmiştir. Dünya gündeminde Paris eylemi ve mizah dergisine yapılan saldırı var. Eylem yoğun bir şekilde protesto edilmektedir. Batı küresel sisteminin egemenleri açısından bu gayet anlaşılabilir bir durumdur. İnşa ettikleri düzeni sonuna kadar savunacaklar elbette. Bu durum sadece Fransa’da yaşanmıyor. Zihin kodları Fransa’ya paralellik arz eden İslam topraklarında yaşayan hainler eliyle de dizayn ediliyor. Bu açıklamamızı cami önlerinde, halk kitleleri önünde yapmak yerine bu kez bu mezarlıkta yapmayı uygun bulduk. Çünkü yaşayanlardan ölülere şikayetçiyiz. Yaşayan insanların sessizliğini de protesto etmek için bu mezarlığı seçtik” denildi.

SAADET PARTİSİ

Editör: HABER MERKEZİ