2 yılda kaba inşaatının tamamlanması beklenen Meydan projesi havaların yağmurlu gitmesi nedeniyle durdu.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Bursa Belediyesinin katkıları ile başlatılan Meydan projesi yağmur engeline takıldı.

      Bursa Belediyesi tarafından yaptırılan Rize Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı projesi yaklaşık bir ay önce müteahhit tarafından başlatılmıştı.  Rize Belediyesinin 10 numara projeleri arasında yer alan Meydan projesi Belediyenin alanı boşalttırması ile inşaatı yapacak olan firmaya teslim edildi.

Devlet kurumlarının yer aldığı Eski Polis karakolu, eski adliye binası ve meydan otoparkının da içinde yer aldığı alanı kapsayan projede Atatürk heykelinin de Valilik önüne kaldırılması projede yer almakta. Bir ay önce inşaatına başlanan çalışmalara yağmur engel oldu.

        Yağmurda çalışma yok

365 günün yaklaşık 270 gününün yağmurlu geçtiği Rize de Meydan projesi yağmur engeline takıldı, 2 yılda tamamen bitirilmesi planlanan projenin yağışlı havalarda durması ile birlikte projenin yaklaşık 8 yıla ihtiyacı olduğu belirtilmekte. Vatandaşlar yağmurlu günlerin çalışmalardan çıkartılması ile meydan projesinin 8 yılı aşabileceğini belirtirken “ Rize”nin kaderi yağmur, 2 yıl düşünülen projede yağmurlu havaları çalışma gününe eklersek proje 8 yılda zor biter, zaten zor olan Rize trafiğinde işler daha da zorlaşmakta ve proje yağmur, çamur demeden devam etmeli, Müteahhit çalışma araçları gece gün çalışmak zorunda. Rize yağmuru ile bilinmekte ve ihaleyi alan firma bu koşulları göz önünde bulundurmalı” dediler.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ