Rize Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Yazıcı, yeni uygulama ile mesleki teknik merkezi öğrencilerinin artık kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında lise diploması da alabileceklerini belirtti.

 

Mesleki Eğitimdeki değişiklikler ile ilgili bir açıklama yapan Rize Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ali Yazıcı, 12 Temmuz 2019 Tarihli Resmi Gazete’de MEB Orta Öğretim Kurumlar Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirterek, bundan sonra mesleki eğitim öğrencilerinin yüz yüze eğitim programları ile diploma alabileceklerini söyledi.

Yazıcı, Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin diploma alabilmek için ustalık belgesini almaya hak kazanmış olmanın yanında Bakanlıkça belirlenecek fark derslerini mesleki eğitim merkezlerinde düzenlenecek yüz yüze eğitim programları veya açık ortaöğretim kurumları yoluyla almalarının mümkün olduğunu kaydederek, “Mesleki Eğitim Merkezleri’ndeki öğrencilerimiz için, alanında % 88 istihdam oranı, haftanın bir günü okulda, 4 günü işletmede uygulamalı eğitim ve ilk günden sigorta + maaş imkanı ile birinci nakil dönemi ile tercih başvuruları başladı. Aynı zamanda Merkezimizde fark derslerini vererek lise diploması da alınabilecektir” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ