DOKADOK’un bu hafta Arhavi’ye bağlı Mençuna şelalesine yaptığı geziye Yaklaşık 200 'e yakın doğasever katıldı.

Doğaseverlerin yanı sıra Yürüyüşe Arhavi Belediye başkanı Musa Ulutaş, Arhavi savcısı Filiz Bakırcı, Ardeşen Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu, Arhavi Akbank Müdüresi Güler Yıkıcı, Arhavi belediye başkanlığı basın ve halkla ilişkiler müdürü Tolga Özçakmak ve resmi kurum yöneticileri katıldı. 

Dokadak ve Arhavi Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları yürüyüş Ardeşen'den 08.30 'da Arhavi'den saat 10.00'da başlandı. Arhavi şehir meydanında tüm katılımcıların toplanması ile geleneksel ezgimiz tulum eşliğinde horonlar oynandı ve türküler söylendi.Ardından Çifte Köprü mevkiine araçlarla gidildikten sonra Doğa yürüyüşü için hazırlıklar yapıldı.Yürüyüş öncesi Dokadakspor kulübü başkanı Hasan Önder yürüyüş ile ilgili uyulucak kuralları ve Mençuna Şelasi ile ilgili bilgi verdi.Arhavi Belediye başkanı Musa Ulutaş ise bölgenin turizm için elverişli olduğunu,Mençuna Şelalesinin mutlaka Ulusal boyutta tanıtıma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından başlanan doğa yürüyüşe tulumun nağmeleri ve Kamilat deresinin gürül gürül akan sesi eşliğinde katılımcıların türküleri Kamilat boğazını inletti. Adeta şenlik havasında geçen doğa yürüyüşü Mençuna şelalesinin ihtişamlı görüntüsü altında tulumun sesi ve fotoğraf flaşları ile doğaseverleri büyüledi. Kısa piknik yapıldıktan sonra tekrar yaya yürüyüş sonrası tarihi Çifte Köprüye gelindi. Köprü üzerinde uzun halka oluşturulup oynan horon ise tarihi köprüye yakışır alkışlar eşliğinde Arhavi merkezine gelindi. Sahil çay bahçesinde Arhavi Belediye Başkanı Musa Ulutaş tarafından katılımcılara çay ikramında bulunuldu. Doğa Yürüyüşü  sahil dolgu alanında oynan horonla son buldu.

 

Editör: HABER MERKEZİ