Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Çaykur Rizespor, kendi evinde Bursaspor’a 1-0 mağlup oldu. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kaybetmeyi beklemediklerini ifade ederek “Evimizde kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.
Kaybetmeyi hak etmediklerini belirten Özdilek, “Futbolda bunlar var. Taç bizimken rakibe verildi, gol yedik. Gol yollarında başarılı olamadık. İkinci yarıda oyuna giren oyuncular beklediğimiz performansı sahaya yansıtmadı. Maçın son dakikasına kadar mücadele ettik. Geçen haftadan daha iyiydik. Kazanamamanın bir baskısı var üzerimizde, bunu bahane olarak sunmuyorum. Her şeyi hak eden bir taraftar, camia ve yönetim var. Rakibi galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreci değerlendireceğiz. Telafi edecek haftalar var, bunu telafi edeceğiz. İyi başladık, iyi de oynadık ama bir duran toptan gelen gol oyunumuzu bozdu. Futbolcular sahadaki sorumluluklarını almalı. Üç haftanın kazanamama gerginliği üzerimizde. Bunu üzerimizden bir an önce atmak için çabaladık. Gelecek bir galibiyet her şeyi farklı bir noktaya taşıyabilir. Sonrasında da istikrarlı bir süreç bizi daha iyi yerlere taşıyacaktır. Holosko ve Lualua tam istediğimiz performansta değil. Daha iyi olmaları için çalışacağız. Bu geçiş süresinde takımı hep beraber ayakta tutabiliriz. Maç çok durdu, duraklamalar kısa tutuldu. Yediğimiz gol öncesi verilen taç kararı yanlıştı. Bunları futbol kamuoyu değerlendirecek” diye konuştu.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise iki takımın da kazanmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Hiç kazanamamaktan dolayı rakibimizin öz güven kaybı vardı. İlk devre biz iyiydik, ikinci yarı rakip oyuna ortak oldu. Kazanmaya yakın takım bizdik. Rakibin kazanamama stresi vardı. Yönetimi, oyuncuları, teknik direktörü çok iyi bir takım. Çok takımın canını yakacağına eminim. İyi oyuncuları var. Maç kazanamama stresi evinde daha çok kendini hissettiriyor. İkinci yarı Lualua ve Ümit oyunu daha hareketlendirdi. Ama biz iyi savunma yaptık. Bugün kaybetsek rakip önümüze geçebilirdi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Biz de çok hazır takım değiliz. İyi işler yaparak eksiklerimizi gidereceğiz. Futbolun oynanması için hakemlere büyük işler düşüyor. Passolig'den sonra futbola bir soğuma var. Futbol keyif oyunu. Ama biz taraftarımızın sevgisini yaşıyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: HABER MERKEZİ