2006 yılında buyana Çayeli Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Aktaş’ın İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanmasından Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır onuruna bir veda yemeği düzenlendi.
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitünde düzenlenen veda yemeği programına Daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri ve çok sayıda esnaf katıldı.
Programında sunuculuğunu da üstlenen Çayeli İlçe Gençlikspor Müdürü Muhammet Yılmaz Kaymakam Mehmet Aktaş bir amirden daha çok bir ağabey gibi gördüklerini ve yaşanılan sorunlarda çözüm için her zaman yanlarında gördüklerini söyledi. Ayrıca Çayeli’nin duayen esnaflarından Mehmet Kalyoncunun Kaymakam Aktaş’a ithaf en yazdığı şiiri okudu.
Konuşmalar bölümünde Çayeli Ticaret Odası Eski başkanı Muhammet Sarı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu Kaymakam Mehmet Aktaş’a ilçeye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur’un Mehmet Aktaş’a yazdığı şiir programa katılanların beğenisi kazandı.
Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’da yaptığı konuşmada Mehmet Aktaş ile 2006 yılından beri beraber çalıştıklarını bu süre içersinde İlçenin gelişmesi adına çok önemli işler yaptıklarını söyledi. Kendisinin İçişleri bakanlığı merkez teşkilatında çalışmayı çok istediğini ve son kararname ile bu isteğinin yerine geldiğini söyledi. Bundan sonrada kendisini Çayeli’nde ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi.
Programda son konuşmayı yapan Mehmet Aktaş veda yemeklerinde konuşma yapmak zordur. Ama bu akşam benimle ilgili söylenen sözleri duyduktan sonra işimin daha zor olduğunu hissettim. 15 yıllık mülki amirlik hayatımın son 4 yılını Çayeli’nde geçirdim. Çayeli su ana kadar çalıştığım ilçelerden gerek yüz ölçümü gerekse nüfus yoğunluğu olarak en büyüğü idi. Çayeli adı ile ve yetiştirdiği insan potansiyeli bakımından Türkiye’de marka bir ilçe bende bu ilçenin mülki idare amiri olarak bu sorumluluğu gururla taşıdım. Görevde bulunduğum süre içerisinde hep iyi şeyler yapmaya çalıştım. Yapamadıklarım işler için ve sizin bana hakkınız geçmiştir. Sizlerin şahsında tüm Çayelililerden helallik istiyorum.
Programda saha sonra Ufukçay Yönetim Kurulu BaşkanıMuhammet Sarı, Çayelililer Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Kambur ve Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kuru, Çayeli Beton’dan Mehmet Sarı, Çayeli Kaymakamlığı adına Kadir Ali Sırmalı ve Sultan Yılancı, Çayeli Bakır A.Ş adına Sabrı Altınoluk, Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitünde adına Müdür İsmet Şimşek, Çayeli Ticaret Sanayi Odası Adına Başkan Güngör Sarı ve Meclis Başkanı Vahit Yıldırım, Rize Eğitim Fakültesi adına Dekan Yrd. Yrd. Doç. Dr. Cengiz Bayraktar, Ziraat Odası adına Ali Küçükislamoğlu, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur ve Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır günün anısına Mehmet Aktaş’a hediyeler sundular.
Programın son bölümünde Mehmet Aktaş konukları tek tek uğurladı ve programa katıldıkları için teşekkür etti.
Yorumlar (Yorum Yaz)
Haberlere yazılan yorumlar, yorumu yazan kişilerin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Okuyucu yorumlarından dolayı ÇAYHABER sorumlu tutulamaz.
Başlık : BÜYÜK BAŞKAN Yazan : YUSUF HULUSİ KARA Tarih - Saat : 2010-08-14 - 09:03:30
KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )
ÇAYELİ KAYMAKAMININ TAYINI ÇIKTI DİYORLAR, O KAYMAKAMLIKTAN OTE ÇAYELİNDE GÖREV SIRASI VE SÜRESİNCE KAYMAKAMLIK DEĞİL ÇAYELİNDE RESMİ OLARAK AKP İLÇE BAŞKANLIĞINI YÜRÜTTÜ.ÖYLE DEĞİLMİ.
Başlık : kaymakama veda yemeği Yazan : yaşar topçu Tarih - Saat : 2010-08-08 - 22:38:10
KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )
asıklar köyü muhtarı yaşar topçu çayelin de 4 yıl hizmet yapan sayın kaymakamımız mehmet aktaş a yapmiş olduğu doğru işlere tesekkür ederim.makamların kalıcı degil geçici oldugunu kendisine hatırlatmak istiyorum.çayelin de yapmış olduğu hatalardan dolayı kendisini vicdanıyla bas basa bırakıyorum.inanıyorum ki çayelin de yapmış olduğu iyi işler kadar arkadaşlarımıza yapmış olduğu yanlişin bilincinde olduğunda bundan sonra ki görevlerinde işgal ettiği makamları insanların lehine kullanmasını yanlı davranışları çayelin de yaptığı gibi baska görevlerde yapmamasını temenni ederim .bundan sonraki görevlerinizde basarılar dilerim saygılarla
Başlık : Başarının Yükselişi Yazan : Salih ÖZTÜRK Tarih - Saat : 2010-08-08 - 15:40:11
KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )
Sayın Kaymakamım gitmenize üzüldüm ama istediğin yerre gittiğiniz için şahsım adıma çok sevindim , yeni görevinize başarılarınızın devamını dilerim. Ben Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünden Emekli Salih ÖZTÜRK sizleri unutmamak dileğiyle her şey gönlunuzca olsun.