Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine, İsrail askerlerince yapılan haksız saldırının anlatıldığı tiyatro oyunu, Yedi Tepem Sanat Tiyatro Pencere Grubu tarafından Çayeli’nde sahnelendi.

Çayeli Belediyesi ve Çayeli Kent Konseyi organizasyonu ile Çayeli Kültür (Öğretmenevi) Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Çayeli Kent Konseyi Başkanı Vatan Karakaş; Bu akşam burada tarihin sayfalarında insanlığın vicdanlarında kara bir sayfa olarak yerini alan mavi Marmara olayını bir nebze olsun hatırlamak adına toplanmış bulunmaktayız. Mavi Marmara olayı bir cesaret timsalidir. 630 aktivist’in bebekleri bile gözü kapalı şekilde öldüren bir devlete karşı 630 yiğidin meydan okumasıdır.

 

Kuran’ı kerimin okunmasının ardından başlayan tek perdelik tiyatro oyununda, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit olan 9 vatandaşımız anıldı. Mavi Marmara gemisinin içinde yaşananları anlatan, aralarında çok sayıda öğrencilerin de bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği oyunun başlarında şakalar ön plandayken, İsrail askerlerinin saldırısı sonrası duygusal bir hava oyuna hâkim oldu. İzleyenlerin bir kısmı gözyaşlarını tutamazken, oyun seyircilerden büyük alkış aldı.

Oyunun sonunda sanatçıları tebrik etmek için sahneye çıkan Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen; İnsanlık tarihi için önemli olan olayları kısa sürede anlatan tiyatro gurubuna teşekkür ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü; Yükü insanlık olan böyle bir geminin yolcuları belki otoriteye sormadılar. Allah rızasını kazanmak için otoriteye sormaya gerek yoktu. Şehitlerin babaları mutlu ki babaları ağlamadılar. Belki de bizim babamız ağlardı. Bu kutsal yola çıkanların kazaları mübarek olsun. İnşallah bu tip girişimler sayesinde belki şehitlerimiz olacak ama. Dünyadaki Siyonizm’in ve emperyalizmin bitmesine vesile olacaktır.

Salon girişinde Çayeli İHH temsilciliği tarafından öğrenciler yararına açılan stantta satış yapıldı. Tiyatro gösterisinin sonunda oyuncular protokol üyeleri ve Çayeli İHH temsilciliği görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ