Çayeli Vakfı Başkan Vekili ve TSE İstanbul Hizmet Belgelendirme Müdürü Mehmet Hüsrev ile marka olmaktan, Rize’nin sorunlarına kadar birçok konuyu konuştuk.

Globalleşen dünyada büyük sermaye gücüyle mücadele etmenin metodu

Globalleşme dünyaya açılabilmek için rekabet gücünü artırmak ve kendini ifade edebilmektir. Kendini ifade edebilmekte marka olmaktır. Marka olmadan mücadelede olmaz. Doğan bebeğe isim koymak gibi bir şeydir marka olmak. Sonuç olarak markalaşmak gelişim piyasasının olmasa olmazıdır.

Bu çağda vazgeçilmez bir öğe vardır ki buda parametredir. Parametre toplam kalite kavramıdır. İSO 9000 belgesiyle aynı paralelde bulunmaktadır. Burada temelde yaptığımız şey insanı kendisine entegre etmektir. Dünya o kadar hızlı gelişmekteki, insan hayatında yaşanılan kayıpları en aza indirme gereksimi doğmaktadır. Bunu yapabilmek içinde en önemli metot deneme yanılma metodudur. En sağlam yöntem olmasına karşın, pahalı bir yöntemdir. Aynı zamanda maliyet ve zaman kaybına da neden olmaktadır.

Bu pahalı maliyet ve zaman kaybını ortadan kaldırmak için kullanılan en verimli yöntem ise Düzeltici Önleyici Faaliyetler ( DÖF) dır. DÖF hata yapmadan en doğruyu bulma, planlayarak sonuca gitme uygulamasını hedefleyen bir yöntemdir.

Birazda sosyolojik olgulardan bahsetmek istiyorum. Başarmak insanın en önemli içgüdülerinden biridir. Başarmak içinde ilk önce inanmak gerekir. Yapacağımız her işte samimi olduktan sonra başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Marka olabilmek için bu aşamaların geçilmesi gerekmektedir.

Rize’deki Firmaların markalaşması istenilen seviyelerde değil

Rize’deki firmalara baktığım zaman markalaşmak anlamında istenilen noktalarda olmadıklarını görmekteyim. Belki az da olsa bir markalaşma adına usta çırak ilişkisi içerisinde olmuşlarsa da standartlara uygun, düşünülüp, tartışılıp bir markalaşma faaliyeti olmamıştır.

Rizeli olmayı bir şans olarak görüyorum

Çayeli’nde doğdum ve Rizeli olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü Rize insanı çok pozitif, çok çalışkan ve vatanına milletine bağlı bir toplumdur. Ancak Şuanda Ülkemizin ekonomik şartlarına bakıldığında bir takım sıkıntıların yaşandığını görmekteyiz. Bu sıkıntılardan Rize insanı da işsizlik anlamında etkilenmektedir. Rize insanı bu sorunu müteşebbislik ruhu ile aşılabileceğine inanıyorum. Kosgeb gibi bir kuruluş var, müteşebbisler için karşılıksız yardımları var, Hemşerilerime buralardan faydalanmalarını tavsiye ederim.

Çayeli Vakfı olarak hedefimiz Çayelili bütün öğrencilere burs imkanını sağlamak

Çayeli Vakfı olarak gelecek yıl Çayelili olan bütün öğrenci kardeşlerimize burs imkanı sağlamayı hedeflemekteyiz. Malumunuz imkânlarımız ölçüsünde öğrencilerimize her yıl burs yardımında bulunmaktayız. Burs alamayan öğrencilerimizden özür dilemek istiyorum. İstanbul’da bulunan bir binamız var. Çayeli Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir çalışma ile haklarını elde ederek oradan elde edeceğimiz gelirle bütün öğrenci kardeşlerimize her yıl burs imkanı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Son olarak ÇAYHABER ekibine bu güzel çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.

Editör: HABER MERKEZİ